Pikantný tuniakový wrap
Recepty na plnenú tortilu stoja vždy za to. Skúste osvedčenú klasiku s tuniakom, ktorú trocha „opikantnila" Kelly na EatYourselfSkinny.com.
Ingrediencie:
- 150 g tuniaka v konzerve (čistá váha bez tekutiny)
- 1 avokádo
- 2 lyžice Sirachy
- 1 lyžica dijónskej horčice
- 2 až 3 lyžice stopkového celeru nadrobno
- 2 lyžice červenej cibuľky nadrobno
- 2 jarné cibuľky na kolieska
- 1 lyžica posekaného čerstvého koriandra
- soľ a korenie na dochutenie
- 150 g šalátu podľa vlastnej chuti
- 130 g mrkvy nakrájanej do tvaru zápaliek
- 4 veľké tortily
Postup prípravy:
- V miske si roztlačíme avokádo, ktoré zmiešame s tuniakom, kým nevznikne homogénna zmes. Potom pridáme všetky ostatné ingrediencie až po soľ a korenie.
- Tortilu si položte na tanier, dajte na ňu štvrtinu šalátu, štvrtinu mrkvy a štvrtinu tuniakovo-avokádovej zmesi.
- Tortilu pevne zatočte tak, aby sa neotvárala a prerežte ju šikmo na polovicu. Servírujte!