Jesenné tekvicové lievance, ktoré ťa dostanú svojou chuťou

Jesenné tekvicové lievance, ktoré ťa dostanú svojou chuťou

Niet nad recepty z Hokkaido tekvice. Práve táto tekvica kraľuje jesennému obdobiu. A tak si mnohí z nás nedokážu odpustiť klasickú tekvicovú polievku. Z nápojov si mnohí zamilovali pumpkin spice latte, do ktorého sa pridáva tekvicové korenie. To si môžete aj sami vyrobiť, a to len z 5 ingrediencií, ktoré dozaista máte doma.

Ak máte k dispozícii tekvicové pyré, tak predpokladáme, že ste ho už skúsili pridať do rôznych zákuskov. Najčastejšie sa v mnohých domácnostiach pripravujú tekvicové muffiny. Ale aj lievance.

Patríte k milovníkom sladkých raňajok? Tak v tom prípade si určite často pripravujete práve lievance alebo palacinky. Ak je to tak, odporúčame ochutnať aj tekvicové lievance, ktoré majú jednoznačne zaujímavú chuť.

Vyskúšaj aj: Najlepšia tekvicová bábovka: Táto dobrota jednoducho patrí k jeseni!

Na lievance z tekvice Hokkaido potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 2 vajíčka
  • 350 ml mlieka
  • 200 g tekvicového pyré
  • 30 g trstinového cukru
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžičku škorice
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 lyžičku prášku do pečiva

Ako prvé sa pustite do prípravy tekvicového pyré, teda v prípade, že ste ho nezohnali v obchode. Stačí len tekvicu Hokkaido poriadne poumývať, nakrájať na menšie kúsky, upiecť v rúre a rozmixovať. Tekvicu pečieme na 200 °C približne 45 minút. Z jednej tekvice (v závislosti od veľkosti) získate väčšie množstvo tekvicového pyré. Časť teda použite na prípravu týchto lievancov a zvyšok môžete zmiešať s vývarom a rozmixovať – takáto hokkaido polievka poteší kedykoľvek.

A teraz sa poďme pustiť do prípravy lievancov. Oddelíme si bielky od žĺtkov. V miske vymiešame žĺtky s cukrom, škoricou a soľou. Pridáme tekvicové pyré, mlieko, múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.

V extra miske si vymiešame bielky na tuhý sneh. Následne hotový sneh primiešame do pripravenej zmesi na lievance. Vmiešavame zľahka, aby lievance boli krásne nadýchané. Odporúčame do cesta na lievance zamiešať aj trochu tekvicového korenia.

Pripravíme si panvicu na lievance. Zľahka ju vymastíme olejom a postupne pečieme lievance. Opečieme ich z oboch strán. Hotové lievance podávame natreté džemom alebo bielym jogurtom. Na záver ich polejte javorovým sirupom a dozdobte orieškami podľa vlastného výberu. Prajeme dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Pavlína Vaksmundská 31.10.22 20:02

PV
karma
113.00

Super nápad. Dakujem .. Z tekvice spravím hned dve jedlá , aj polievku ,aj lievance.. Akurát som si včera urobila lievance - recept s jogurtom .. Boli mňaaam .. Určite nabudúce vyskúšam tekvicové ;-)

  • 1
Odpovedať

Judita Jusková 02.11.22 10:57

JJ
karma
-1.00

Super nápad, až som vyhladla :)

  • 1
Odpovedať

Janka Komadova 03.11.22 06:04

karma
-1.00

Zaujímavý recept rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Anna Vargová 03.11.22 20:19

AV
karma
100.00

Tekvicové lievance som ešte neskúšala. Recept sa mi páči, skúsim si ich pripraviť.

  • 0
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 13.11.22 11:20

karma
100.00

Z tekvice Hokkaido pečiem, varim, ale lievance som ešte nerobila. Určite recept vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 15.11.22 13:09

DB
karma
117.00

Zaujímavý recept , páči sa mi

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní