Ružičkový kel v slaninkovom kabátiku
Kombinácia ružičkového kelu a slaniny, to je niečo, čo si jednoducho zamilujete. Skúste recept podľa The Recipe Critic.
Ingrediencie
- 1/2 kg ružičkového kelu na štvrťky zbaveného hlúbikov
- 1/2 kg slaninových plátkov
- 125 ml javorového sirupu
- 3 lyžice hnedého cukru
- soľ a čierne mleté korenie na dochutenie
Postup prípravy
- Rúru si predohrejeme na 200 stupňov Celzia.
- Ružičkový kel zbavíme stoniek, posolíme a pokoreníme.
- Každý ružičkový kel obalíme plátkom slaniny a prepichneme špáradlom. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- V miske si zmiešame sirup s cukrom a zmesou potrieme každý ružičkový kel.
- Pečieme 30 minút, kým je slaninka chrumkavá. V polovici pečenia pootáčame.