Tri recepty z ružičkového kelu: Aj príloha môže byť delikatesa!

    • Zdieľaj:
2 z 3

Ružičkový kel v slaninkovom kabátiku

Kombinácia ružičkového kelu a slaniny, to je niečo, čo si jednoducho zamilujete. Skúste recept podľa The Recipe Critic.

Ingrediencie

  • 1/2 kg ružičkového kelu na štvrťky zbaveného hlúbikov
  • 1/2 kg slaninových plátkov
  • 125 ml javorového sirupu
  • 3 lyžice hnedého cukru
  • soľ a čierne mleté korenie na dochutenie

Postup prípravy

  1. Rúru si predohrejeme na 200 stupňov Celzia.
  2. Ružičkový kel zbavíme stoniek, posolíme a pokoreníme.
  3. Každý ružičkový kel obalíme plátkom slaniny a prepichneme špáradlom. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. V miske si zmiešame sirup s cukrom a zmesou potrieme každý ružičkový kel.
  5. Pečieme 30 minút, kým je slaninka chrumkavá. V polovici pečenia pootáčame.
2 z 3