Tri recepty z ružičkového kelu: Aj príloha môže byť delikatesa!

    • Zdieľaj:
3 z 3

Gratinovaný ružičkový kel

Ružičkový kel na krémový spôsob si zamilujete ku steakom, ale aj ako hlavné jedlo. Skúste recept podľa Eat Well 101.

Ingrediencie

  • 1/2 kg ružičkového kelu na polovice zbaveného stoniek
  • 1 lyžica masla
  • 3 strúčiky cesnaku nadrobno
  • soľ a čierne mleté korenie na dochutenie
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 1/2 lyžičky sušeného čili (voliteľné)
  • 2 lyžičky kukuričného škrobu
  • 125 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 125 ml šľahačky
  • 125 g nastrúhaného parmezánu

Postup prípravy

  1. Rúru si predohrejeme na 200 stupňov Celzia.
  2. Ružičkový kel obvaríme vo vriacej slanej vode asi 6 až 8 minút. Potom scedíme a odložíme nabok.
  3. V panvici vhodnej aj do rúry si rozohrejeme maslo, pridáme cibuľu, cesnak, talianske korenie a čili. Všetko spolu opekáme na miernom ohni, kým cibuľa nezmäkne. Potom pridáme do panvice kukuričný škrob rozmiešaný v troške vody a miešame, aby nevznikli hrudky.
  4. Do panvice pridáme vývar a miešame, kým omáčka nezhustne. Potom pridáme aj šľahačku.
  5. Osolíme a okoreníme podľa chuti a do omáčky rovnomerne rozmiestnime ružičkový kel. Premiešame, aby bol úplne obalený v omáčke a posypeme parmezánom.
  6. Panvicu presunieme do rúry a pečieme asi 15 minút do zlatista (ak nemáte panvicu vhodnú do rúry, zmes presuňte do zapekacej misy).
3 z 3