Tri rýchle recepty z baklažánu: Tieto delikatesy si nenechaj ujsť!

    • Zdieľaj:
- Baklažán 3-krát inak
2 z 3

Pikantné baklažánové cestoviny

Baklažán a cestoviny, to je božská kombinácia. Skúste pikantnú verziu špagiet podľa Dash of Savory. Ingrediencie, ktoré budete potrebovať:

  • 2 celé baklažány pokrájané na kocky
  • 1 lyžicu soli
  • 500 g špagiet uvarených al dente
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 mrkvy nakrájané nadrobno
  • 1 cibuľu nadrobno
  • 2 prelisované strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky pomletého čili
  • 2 lyžice koncentrovaného paradajkového pretlaku
  • 250 ml suchého bieleho vína
  • 500 g paradajkového pyré
  • soľ, korenie, čerstvú bazalku, čerstvú petržlenovú vňať a strúhaný parmezán na dochutenie

Postup prípravy:

  1. Kocky baklažánu dáme do cedidla, posolíme lyžicou soli, dobre premiešame a necháme sa „vypotiť" aspoň 20 minút. Potom baklažán osušíme pomocou papierových utierok.
  2. Špagety si uvaríme podľa inštrukcií na obale al dente, teda asi 8 minút.
  3. Na panvici si rozohrejeme maslo s olivovým olejom na miernom ohni, pridáme baklažán, cibuľu, mrkvu. Zeleninu osolíme a povaríme asi 5 minút, kým nezmäkne a mierne nezhnedne.
  4. Pridáme cesnak, čili, koncentrovaný pretlak a povaríme asi pol minúty. Následne pridáme víno a varíme, kým pretlak s vínom nesplynú v hustejšiu omáčku. 
  5. Pridáme paradajkový pretlak, dobre premiešame, osolíme a varíme ďalších 5 minút.
  6. Do omáčky pridáme scedené špagety, dobre premiešame a posypeme bazalkou, vňaťkou a parmezánom. Dosolíme a dokoreníme podľa chuti a podávame.
2 z 3