Existuje mnoho druhov baklažánu, no v našich končinách je preslávený jeden – vzhľadom pripomína predĺženú hrušku a sýto-fialovou farbou zasa slivku. Baklažán je napriek svojmu trocha čudnému zovňajšku veľmi vďačným ovocím, výborným na mnoho spôsobov a veľmi populárnym aj u vegetariánov a vegánov ako zdravá náhrada mäsa. My vám prinášame tri rýchle, no veľmi chutné recepty z baklažánu, ktoré si jednoducho nemôžete nechať ujsť!
Ovocie, nie zelenina
Aj keď sa baklažán akosi automaticky zaraďuje medzi zeleninu, v skutočnosti ide o ovocie. Má len veľmi málo kalórií, no na druhej strane obsahuje veľa vitamínov, minerálov a bohatý je aj na vlákninu. Je teda predurčený na to, aby zasýtil, pričom hrá do karát jeho neutrálna chuť. Spôsobov, ako si vychutnať baklažán je mnoho a rozmanité sú aj možnosti, ako ho pripraviť. Veľmi populárny je na zapekanie, niekto ho vypráža a niekto zasa griluje. My sme hľadali delikatesy z neho na Pintereste a výsledok nášho snaženia nájdete v galérii.
Inšpiruj sa: RECEPT: Uhorková limonáda pre letné osvieženie: Ideálna na horúce dní!