Zdravé Recepty - Šampiónové rizoto s pórom

Zdravé Recepty - Šampiónové rizoto s pórom
  • 10.10.2014
  • Janka Pačeková

Recept je síce jednoduchý, ale rizotá zbožňujem. A práve šampiňónové rizoto s pórom patrí medzi moje najobľúbenejšie. Základný recept na rizoto som čerpala z varechy, no odvtedy prešiel obmenou a sem-tam zvyknem pridať nejakú surovinu naviac a robiť obmeny podľa aktuálnej chuti – napríklad s údeným tofu nakrájaným na kocky.

Odporúčame vyskúšať:  Zemiakové menu, ktoré vám určite zachutí

                                   Na každý deň iné špagety

Suroviny na prípravu rizota:

  • 500 g šampiňóny čerstvé
  • 1 ks pór – biela časť
  • 1 hrnček ryža na rizotto
  • olej rastlinný
  • 1 ks cibuľa stredne veľká
  • soľ
  • korenie čierne mleté
  • jarná cibuľka 1-2 ks
  • 1 ks bujón zeleninový + voda
pór

Zdroj: Janka Pačeková

Postup na príprave rizota:

1. Pripravíme si 0,5 litra zeleninového vývaru z kocky. Očístíme a nakrájame šampiňóny, pór a jarnú cibuľku. Ryžu umyjeme a cibuľu nakrájame na malé kocky.


2. Cibuľu orestujeme na oleji do zlatista a pridáme šampiňóny, ktoré osolíme a necháme podusiť.

Odporúčame vyskúšať:  Tekvicové rizoto s parmezánom

                                   Krémová fazuľovo-tekvicová polievka z MioMatu

recept na šampiónové rizoto s pórom

Zdroj: Janka Pačeková

3.  K šampiňónom pridáme umytú ryžu a postupne zalievame vývarom. Keď vývar nasiakne, pridávame ďalšiu naberačku vývaru. Predtým ako minieme celý vývar, pridáme nakrájaný pór, prípadne jarnú cibuľku, okoreníme a zalejeme zvyšným vývarom, aby bolo rizoto menej slané môžete na záver pridať ešte pol pohára vody a pár minút podusiť. Ja používam bujón z bio obchodu, tie, ktoré kupujem ja nie sú tak slané, ako tie bežne dostupné z klasických potravín.

Odporúčame vyskúšať:  Zdravé Recepty - Špenátové rizoto

                                   Poznajte druhy ryže a to na čo sú vhodné?

Prajeme dobrú chuť laugh

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

12 komentárov

Martina Zahoranová 10.10.14 08:08

MZ
karma
92.00

mňam tot uvarím zajtra na obed, máme radi rizoto

  • 0
Odpovedať

Jana Mariaková 10.10.14 13:36

JM
karma
-1.00

Vyzerá to chutne a navyše zdravo. Určite vyskúšam. :) Ďakujem za tip.

  • 0
Odpovedať

Júlia Dominová 10.10.14 14:01

JD
karma
-1.00

toto rizoto vyzerá mňam, istotne vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 11.10.14 20:33

JK
karma
100.00

MáM RADA RIZOTO čASTO ROBIEVAM A AJ TAKéTO BEZ MäSA AKURáT MIESTO šAMPIňOňOV DáVAM HRíBý

  • 0
Odpovedať

Andrea Vidová 11.10.14 21:07

AV
karma
-1.00

rizoto robievame často aj bez mäsa ale takto to určite vyskúšame,super tip.

  • 0
Odpovedať

Jarka Kontrová 11.10.14 21:41

JK
karma
-1.00

super..my robievame aj cuketové a zeleninové, tot tiež bude fajn tip

  • 0
Odpovedať

Katarína Šutvajová 14.10.14 10:02

karma
-1.00

šampiňóny mám rada a v rizote sú super

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 15.10.14 14:05

BS
karma
100.00

Pórik nám narástol parádny, tak určite niečo vyskúšam, ešte som taký nerobila:))

  • 0
Odpovedať

ľubka Olexyová 16.10.14 09:25

ľO
karma
-1.00

rizoto milujem z akejkoľvek ryže a toto je skvelý recept

  • 0
Odpovedať

Martina Begalova 16.10.14 09:41

MB
karma
108.00

urcite skusime :)

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 21.10.14 11:33

JK
karma
100.00

rád varievam a rizoto robievam aj často takéto

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 27.10.14 17:52

MR
karma
-1.00

zbožňujem rizoto a toto by som si tiež rada dala na obed :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní