Cuketové menu

Cuketové menu
  • 28.08.2014
  • Silvia Karasová

    • Zdieľaj:
  • 14
  • 15

Cuketa, alebo cukina k nám prišla z Talianska a napriek tomu, že nie sme prímorskou krajinou, skvele sa jej darí aj v našich záhradkách. Cuketa je plná vitamínov a živín, preto by aspoň z času na čas nemala chýbať na našom jedálničku. Jej výhodou je to, že si ju vieme pripraviť na množstvo spôsobov.

Skvelá je na sladko, slano, v šalátoch, uplatní sa ale aj pri grilovaní, pečení, vyprážaní, polievkach, nátierkach... Ak hľadáte nejaké inšpirácie pre cuketové menu, ste na správnom mieste smiley

Odporúčame prečítať: Je čokoláda zdravá?

Cuketové placky

Cuketové menu

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Tatarák na viacero spôsobov

Ingrediencie: cuketa, cibuľa, cesnak, 1 zemiak, 1 vajíčko, hladká múka, soľ, čierne mleté korenie, mlieko, olej


Postup: Nastrúhanú cuketu zmiešajte so strúhaným zemiakom, nadrobno nakrájanou cibuľou a prelisovaným cesnakom. Ochuťte soľou, čiernym korením, primiešajte jedno vajíčko a múku podľa potreby. Placky môžete zriediť aj trochou mlieka. Panvicu potrite olejom, vypražte placky a podávajte samostatne, prípadne s kopčekom kyslej smotany.

Cuketová panvička

Cuketové menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: cuketa, kuracie prsia, hrášok, brokolica, mrkva, cibuľa, cesnak, olivový olej, karí korenie, bylinková soľ


 

Postup: Na oleji opražte cibuľu, pridajte kuracie kúsky, aj zvyšnú zeleninu. Ochuťte soľou a korením, prikryte a uduste do mäkka.


 

Cuketové rolky

Cuketové menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: cuketa, tvaroh, kyslá smotana, cesnak, bazalka, soľ

Postup: Cuketu nastrúhajte na tenké plátky, ktoré osoľte a ugrilujte. Tvaroh vymiešajte s trochou smotany, pridajte prelisovaný cesnak, ochuťte soľou. Zmesou natrite cuketové plátky, zrolujte spolu s bazalkou a podávajte.

Plnená cuketa

Cuketové menu

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie: kuracie mäso, cuketa, paradajky, šampiňóny, bazalka, cesnak, soľ, olivový olej


 

Postup: Na oleji opečte cesnak spolu s nakrájaným kuracím mäsom, pridajte šampiňóny, nakrájané paradajky a chvíľku poduste. Cuketu prekrojte, vydlabte a očistite, tak ju osoľte a ochuťte bazalkou. Tak môžete naplniť kuracou zmesou a dajte zapiecť do rúry na cca 30 minút pri teplote 170°C.

Odporúčame prečítať: Svieže ovocné torty

Zdroj foto: www.thinkstockphotos.com

    • Zdieľaj:
  • 14
  • 15
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Katarína Šutvajová 28.08.14 11:42

karma
-1.00

cuketu som si veľmi obľúbila a snažím sa ju prepašovať skoro do každého jedla,ale hlavne leto si neviem bez nej predstaviť

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 28.08.14 13:14

MZ
karma
92.00

cuketu máme veľmi radi na akýkoľvek spôsob ale najčastejšie sú to placky alebo plnená cuketa... veľká dobrota :-)

  • 0
Odpovedať

Krisztina Kozmér 28.08.14 13:43

KK
karma
-1.00

dneska som vyskusala tú plnenú cuketu... úzasná je! :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 28.08.14 19:11

MR
karma
-1.00

cuketu mám veľmi rada a tu ma najviac zaujala cuketová pánvička + plnená cuketa- rozhodne treba skúsiť.

  • 0
Odpovedať

Lenka Kozempelová 28.08.14 20:52

LK
karma
-1.00

Mňam, škoda, že na cuketu neviem nahovoriť aj svojich chlapcov.

  • 0
Odpovedať

Mária Terefenková 28.08.14 21:00

MT
karma
82.00

Ďakujem za inšpiráciu, cukiny si pestujem sama a receptov nikdy nie je dosť.

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 29.08.14 06:57

karma
107.00

dělala jsem cuketové zelí a nebylo špatné

  • 0
Odpovedať

Jana Šurkovská 30.08.14 21:04

karma
-1.00

zaujímavé recepty, určite ich vyskúšam:)

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 30.08.14 21:29

JK
karma
100.00

občas robievam z mletým mäskom a aj ta z kuracím je skvelá môžem len odporučiť

  • 0
Odpovedať

Stanislava Hasajová 31.08.14 21:49

SH
karma
-1.00

mňam

  • 0
Odpovedať

Ivana Goliašová 17.09.14 19:23

IG
karma
-1.00

Tá plnená cuketa vyzerá božsky, cez víkend mám o jedlo postarané :)

  • 0
Odpovedať

Stanislava Hasajová 21.09.14 09:03

SH
karma
-1.00

placky robievam, vyskúšam aj tatarák. Vďaka

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 29.06.17 08:15

SK
karma
119.00

práve dnes ju mám na stole a rozmýšľam, čo s ňou

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 10.08.18 20:28

karma
106.00

Plnenú cuketu robievam najčastejšie.

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 10.09.18 15:09

AS
karma
111.00

všetky recepty sú výborné!

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Novinky

Kokosový olej v kozmetike: Príjemné pokušenie, ktoré stojí za to!

  • 32
  • 6
  • 28.08.2020
Novinky

Love Day od Dermacol: tak vonia láska...

  • 3
  • 10
  • 25.08.2020
Pleť

Zisti, čo ničí kozmetiku: Ak ju máš v kúpeľni, spozorni!

  • 84
  • 7
  • 04.11.2020
TOPlist