Angie pečie: London Cheesecake

Angie pečie: London Cheesecake
  • 13.06.2015
  • Agnesa Máhrová

Milujem cheesecaky... aj keď poslednú dobu som robila skôr mini verzie.

Tak som sa rozhodla oprášiť knihu od Nigelly a vyskúšať tento jej recept.

Podaril sa fantasticky, nie je moc sladký a kyslá smotana na vrchu skvele dopĺňa chute.

Rozpis bol na 20 cm formu, ja som robila v 18 cm.

Budeme potrebovať:

  • 150 g Bebe keksíkov
  • 75 g masla
  • 600 g Philadelphia krémového syra
  • 160 g Sweet family kryštálového cukru
  • 3 celé vajíčka
  • 3 žĺtka
  • 1 a pol lyžice citrónovej šťavy
  • pol lyžičky vanilkového extraktu

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Jablkovo-orechový koláč bez múky

cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Keksíky si pomelieme na jemno, maslo trošku rozpustíme a primiešame ku keksom a spracujeme rukou. Natlačíme na dno 18-20 cm tortovej formy, ktorú si vystelieme papierom na pečenie (lepšie potom hotový cheesecake prenesiete na tanier). Uložíme zatiaľ do chladničky. Rúru zapneme na 180°C. Krémový syr vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom, vanilkovým extraktom a citrónovou šťavou a nakoniec po jednom primiešame vajíčka – iba krátko prešľaháme vždy, a nakoniec aj žĺtka. Trošku obúchame misku o stôl, aby sa vyparili bublinky. Nalejeme na keksíkový korpus. Hlbší plech naplníme horúcou vodou a uložíme na dno rúry. Cheesecake dáme do stredu rúry a pečieme pri 175°C približne 50 minút. Zatiaľ si vyšľaháme v miske 160 ml kyslej smotany a 1 lyžicu kryštálového cukru. Po uplynutí 50 minút vytiahneme cheesecake z rúry, chvíľku počkáme a nalejeme naň kyslú smotanu. Vložíme späť na 10 minút. Potom vypneme rúru, vyberieme cheesecake a počkáme kým vychladne a nakoniec uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním opatrne odstránime boky formy a nožom namočeným v teplej vode krájame.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Citrónové tiramisu

Zdroj: www.angiebakes.com

cheesecake

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Jana Komadová 19.06.15 05:33

JK
karma
100.00

Občas robievam je jednoduchý a raz dvs hotový

  • 0
Odpovedať

Iveta Sýkorová 10.09.15 22:16

IS
karma
-1.00

Milujem ľahké, svieže a hlavne málo sladké koláče. Tvaroh je môj favorit a tento recept vyzerá úžasne. Určite vyskúšam!

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 15:10

MR
karma
-1.00

vyzerá fantasticky, už len zahryznúť :)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 17.07.18 22:54

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní