Angie pečie: Marhuľovo – ríbezľový koláčik

Angie pečie: Marhuľovo – ríbezľový koláčik
  • 02.08.2015
  • Agnesa Máhrová

Kýblik marhúľ som použila aj na takýto koláčik.

A keďže mi ostalo ešte zopár ríbezlí, skvele dotvorili tento koláčik nielen vizuálne ale aj chuťovo!

Mäkkučké cesto s citrónovým nádychom a ovocie prosto nemá chybu :)

Budeme potrebovať:

  • 130 g polohrubej múky
  • 120 g masla
  • 140 g Sweet family práškového cukru
  • 4 vajíčka
  • 30 g strúhanky
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • marhule, ríbezle alebo iné ovocie

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Tvarohovo – avokádový puding s orechmi

ribezlovy-kolac

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Maslo vyšľaháme s cukrom, po jednom pridáme vajíčka a po každom poriadne prešľaháme. Pridáme citrónovú kôru a nakoniec aj múku zmiešanú so strúhankou a kypriacim práškom. Premiešame a cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy (môže byť aj okrúhla tortová alebo menší plech. Pečieme pri 185°C cca 25-30 min, treba to sledovať. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Špaldový čerešňový raňajkový koláčik

Zdroj: www.angiebakes.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Miriama Rusinová 25.08.15 18:57

MR
karma
-1.00

chutnučký :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní