Kýblik marhúľ som použila aj na takýto koláčik.
A keďže mi ostalo ešte zopár ríbezlí, skvele dotvorili tento koláčik nielen vizuálne ale aj chuťovo!
Mäkkučké cesto s citrónovým nádychom a ovocie prosto nemá chybu :)
Budeme potrebovať:
- 130 g polohrubej múky
- 120 g masla
- 140 g Sweet family práškového cukru
- 4 vajíčka
- 30 g strúhanky
- nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- marhule, ríbezle alebo iné ovocie
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Tvarohovo – avokádový puding s orechmi
Postup prípravy:
Maslo vyšľaháme s cukrom, po jednom pridáme vajíčka a po každom poriadne prešľaháme. Pridáme citrónovú kôru a nakoniec aj múku zmiešanú so strúhankou a kypriacim práškom. Premiešame a cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy (môže byť aj okrúhla tortová alebo menší plech. Pečieme pri 185°C cca 25-30 min, treba to sledovať. Pred podávaním môžeme posypať práškovým cukrom.
Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Špaldový čerešňový raňajkový koláčik
Zdroj: www.angiebakes.com