Angie pečie maškrtu: Čokoládová Pavlova

Angie pečie maškrtu: Čokoládová Pavlova

K tejto tortičke som sa dostala asi pred dvomi rokmi, keď som ešte klasickú verziupripravovala na želanie.

Spočiatku som bola skeptická a myslela si, že to bude príliš sladké a nebude mi až tak chutiť, ale viete čo?

Má niečo do seba! Áno, cesto je sladké, ale tá šľahačka bez cukru a ovocie tú chuť skvelo vyvažujú. Takže určite skúste! 

Budeme potrebovať:

  • 4 bielka
  • 230 g Sweet family práškového cukru
  • 2 kopcovité lyžice kakaa
  • 50 g najemno nastrúhanej horkej čokolády
  • 1 lyžička bieleho octu
  • 1 lyžica kukuričného škrobu Dr. Oetker
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • ovocie, veľa ovocia

Odporúčame vyskúšať tiež: Malinovo-marcipánový mrveničkový koláč

Čokoládová Pavlova recept

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy: 

Rúru si predhrejeme na 180°C. Plech vystelieme papierom na pečenie alebo silikónovou podložkou. Môžete si na papier na pečenie z druhej strany ceruzkou nakresliť kruh podľa tortovej formy, aby sa ľahšie tvarovalo cesto. Práškový cukor preosejeme, odoberieme jednu lyžicu ktorú pomiešame s kakaom a kukuričným škrobom. V mise začneme šľahať bielka, pridáme ocot. Keď už začnú tuhnúť, po jednej lyžici začneme pridávať za stáleho mixovania práškový cukor. Nakoniec pridáme aj poslednú lyžicu zmiešanú s kakaom a škrobom. Hmota by mala byť veľmi tuhá a lesklá. Opatrne lopatkou primiešame aj nastrúhanú čokoládu. Rúru znížime na 150°C. Hmotu lyžicou vytvarujeme do kruhu na papier na pečenie tak, aby v strede bola trošku priehlbinka. Dáme piecť na 60-65 minút. Neotvárame rúru, po dopečení vypneme a necháme tortičku vychladnúť v zavretej rúre. J a ju vyberám až tak po hodine. Smotanu vyšľaháme do tuha, nanesieme na vrch torty a ozdobíme ovocím.

P.S.: Aj keď vám popraská pri pečení, skvele sa to dá zamaskovať šľahačkou a ovocím a v tomto prípade praskliny vyzerajú pekne ;)

Odporúčame vyskúšať tiež: 

Malinovo-banánové smoothie & kávovo-banánové smoothie

Zdroj: www.angiebakes.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

ľubka Olexyová 04.09.15 20:17

ľO
karma
-1.00

táto torta ma veľmi oslovila

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 15:30

MR
karma
-1.00

poznám tento recept ale ešte sme ho neskúšala

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 17.07.18 22:57

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní