Angie pečie: Špaldový čerešňový raňajkový koláčik

Angie pečie: Špaldový čerešňový raňajkový koláčik
  • 10.07.2015
  • Agnesa Máhrová

    • Zdieľaj:
  • 4

Poznáte ten pocit, keď sa všetko kazí a keď už si myslíte, že viac sa nedá, tak ešte naschvál sa dačo stane? Tak ja som včera konečne prišla domov večer, vravím si, oddýchnem si a porozmýšľam čo napečiem dnes...

Tak si púšťam hudbu a odrazu o 22:30 mi vypadol v celom byte prúd... Lenže kľúčik od dvier kde to treba opraviť sú na druhom zväzku kľúčov, ktoré sú ďaleko odo mňa... Tak som vyskúšala zazvoniť dvom susedom, ale nič...

A pritom som videla z balkóna, že sa im tam svieti! Ach jaj... Tak som si aspoň pospala dlhšie, aby som dnes už od skorého rána chystala dobroty.

Budeme potrebovať:

  • 100 g špaldovej celozrnnej hladkej múky
  • 100 ml mlieka
  • 1 vajíčko
  • 40 g Sweet family trstinového cukru
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžica kokosového oleja 
  • 100 g čerešní bez kôstok

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Malinové a černicové jogurtové nanuky

spaldovy-kolac

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Ako vždy, veľmi jednoducho – vajíčko som si ručnou metličkou vymiešala s mliekom, kokosovým olejom, pridala múku, kypriaci prášok, cukor a premiešala. Rúru zapneme na 180°C, malú 18 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie, okraje potrieme kokosovým olejom a nalejeme naň cesto. Necháme pár minút odpočívať, medzitým čerešne odkôstkujeme ak ešte nie sú a rozdelíme ich na polovice. Naukladáme ich na vrch cesta a dáme piecť na 30 minút cca.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Zdravé tvarohové muffinky

Zdroj: www.angiebakes.com


    • Zdieľaj:
  • 4
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Martina Zahoranová 10.07.15 09:34

MZ
karma
91.00

dobrá inšpirácia pred víkendom

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beranková 27.07.15 15:21

ZB
karma
-1.00

ľahký, jednoduchý a určite chutný, hneď zajtra vyskúšam, len tá špaldová múka mi chýba a namiesto čerešní dám ríbezle :-)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 14:43

MR
karma
-1.00

ten vyzerá a určite aj chutí výborne :)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 29.07.18 14:03

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Vyprážané syrové guľky ako pochúťka či jednohubka na oslavy
Jednohubky

Vyprážané syrové guľky ako pochúťka či jednohubka na oslavy

  • 2
  • 24.01.2023
Šampanské ako základ pre novoročné drinky: Skús tieto tri TOP recepty
Nápoje

Šampanské ako základ pre novoročné drinky: Skús tieto tri TOP recepty

  • 0
  • 30.12.2022
Teplovzdušná fritéza v hlavnej role – TOP 10 receptov, ktoré s ňou musíš vyskúšať!
Bezmäsité jedlá

Teplovzdušná fritéza v hlavnej role – TOP 10 receptov, ktoré s ňou musíš vyskúšať!

  • 0
  • 23.02.2023