Angie pečie: Šťavnatý perník

Angie pečie: Šťavnatý perník
  • 04.11.2015
  • Agnesa Máhrová

    • Zdieľaj:
  • 6
  • 3

Keď som nedávno premýšľala, čo všetko budem cez sviatky vypekať, tak som zistila, že takýto perníček mi na blogu chýba.

Nedalo mi to, a hneď ako som prišla domov som sa pustila do tohto voňavého šťavnatého koláčika.

A čokoládový krém je fantastický tiež, však vyskúšajte :)

Budeme potrebovať:

  • 400 g medu
  • 125 g Sweet family hnedého cukru
  • 150 g masla
  • 3 lyžičky perníkového korenia
  • 250 ml mlieka
  • 2 vajíčka (vidličkou prešľahané)
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička sóda bikarbóny

Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Tekvicový cheesecake

stavnaty-pernik

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Príprava je veľmi jednoduchá. Do väčšieho hrnca nalejeme med, maslo, cukor a perníkové korenie a zohrievame na miernom ohni, až kým sa všetko úplne neroztopí. Odstavíme z ohňa. Sóda bikarbónu rozpustíme v 2 lyžiciach horúcej vody. Mlieko premiešame s vajčkami a celé prilejeme k medovej zmesi, taktiež pridáme rozpustenú sóda bikarbónu a napokon múku a celé premiešame (mne na to stačila metlička). Cesto nalejeme do papierom na pečenie vystlaného plechu 25 x 25 cm a dáme piecť na cca 50-55 min. pri 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť a pripravíme si čokoládový krém. Na ten si do malej misky dáme 1 lyžicu práškovej želatíny a zalejeme 2 lyžicami vody. Do menšieho hrnca dáme 4 lyžice kryštálového cukru, 5 lyžíc masla, 2 lyžice kyslej smotany a 3 lyžice kakaa a pri miernom ohni zohrievame a miešame, až kým sa všetko nespojí v krásnu lesklú hmotu. Keď sa tak stane, zalejeme ňou napučanú želatínu a premiešame poriadne. Počkáme chvíľku a potom nalejeme na vychladnutý koláčik. Samozrejme, môžete urobiť aj vynechaním želatíny.

Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Pšenové raffaello guličky

Zdroj: www.angiebakes.com


    • Zdieľaj:
  • 6
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Erika Špacírová 23.01.16 19:34

karma
93.00

ooo milujem perník :)

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 30.01.16 18:51

BS
karma
102.00

Veľmi jednoduchý receptík, koláčik vyzerá super:))

  • 0
Odpovedať

Ľubica Križanová 11.03.16 14:28

ĽK
karma
107.00

Mám rada perníky, nie sú náročné na prípravu a o chvíľu sú hotové :-)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako používať telové oleje? Pri aplikácii sa vyhni týmto chybám!
Vlasy

Ako používať telové oleje? Pri aplikácii sa vyhni týmto chybám!

  • 30
  • 6
  • 02.12.2020
Produkty Natura Siberica za skvelé ceny: Získaj zľavu 30 % s naším kódom!
Vlasy

Produkty Natura Siberica za skvelé ceny: Získaj zľavu 30 % s naším kódom!

  • 115
  • 2
  • 10.11.2020
Najčastejšie ženské problémy v zime: Odborníci radia, ako na ne!
Telo

Najčastejšie ženské problémy v zime: Odborníci radia, ako na ne!

  • 77
  • 6
  • 03.02.2021
TOPlist