Angie pečie: Zapečená čokoládová pena

Angie pečie: Zapečená čokoládová pena
  • 05.06.2015
  • Agnesa Máhrová

Tento recept plný čokolády som pripravila do časopisu EMMA.

Ak máte veľa žĺtkov navyše, v tomto recepte ich určite využijete.

Nie je zložitý, len čakacia doba je trošku dlhšia :)

Ale ako povedali moji kamaráti, ktorí túto dobrotu ochutnali – je to úúúúúžasne lahodné!

Budeme potrebovať:

  • 170 g Sweet family kryštálového cukru
  • 170 g horkej čokolády min. 70%
  • 350 ml plnotučného mlieka
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 6 žĺtkov
  • 4 kopcovité lyžice kakaa
  • pol lyžičky mletej škorice
  • kvapka vanilkovej arómy

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie maškrtu: Čokoládová Pavlova

cokoladova-pena

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Žĺtka izbovej teploty vo veľkej mise ručnou metličkou vyšľaháme s kakaom, škoricou a vanilkovou arómou. Do stredného hrnca nalejeme mlieko, smotanu na šľahanie, cukor a nalámanú čokoládu. Pri strednej teplote za stáleho miešania necháme čokoládu úplne rozpustiť. Potom odstavíme z ohňa a pri stálom miešaní metličkou opatrne prilejeme k žĺtkovej zmesi. Môžme ešte preliať cez sitko, aby sme sa zbavili malých čokoládových kúskov. Rúru zapneme na 160°C, malé keramické formy naplníme čokoládovým krémom a uložíme ich do hlbšieho plechu. Do plechu nalejeme horúcu (vriacu) vodu až po okraj formičiek. Takto plech uložíme do rúry a pečieme cca 40 minút. Po upečení chňapkou po jednom vyberieme formičky z plechu a necháme vychladnúť. Uložíme na noc do chladničky a potom na druhý deň ozdobíme ovocím a posypeme práškovým cukrom. Z tohto množstva vyjde 8 menších formičiek.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Koláč z bieleho jogurtu s jahodami

Zdroj: www.angiebakes.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Martina Zahoranová 08.06.15 13:47

MZ
karma
92.00

čokoládový dezert nikdy nemôže sklamať

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 27.06.15 12:14

karma
93.00

vyskúšala som, veľmi chutný dezert! veď keď je tam čokoláda nemôže byť predsa inak :D

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 15:29

MR
karma
-1.00

mňamkaaaaaaaaa :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní