Angie pripravuje: Bezlepkové čokoládové soufflé

Angie pripravuje: Bezlepkové čokoládové soufflé
  • 26.01.2016
  • Agnesa Máhrová

    • Zdieľaj:
  • 10
  • 5

Neviem, či by som to mohla nazvať soufflé, lebo sa pripravuje inak, ale vnútro je jemne tekuté po upečení a je to mega čokoládová dobrota!

Neodolala som, jedno som zjedla a tá čokoládová chuť ma úplne dostala.

No a večer som ešte potajomky ďalšiu polovicu zjedla :D

Je to veľká mňamka, odporúčam! Z tejto dávky mi vyšlo 9 kusov.

Budeme potrebovať:

Na soufflé:

  • 180 g masla
  • 125 g mletých mandlí
  • 5 vajíčok
  • 200 g horkej 70% čokolády
  • 170 g Sweet family hnedého cukru
  • 25 g kakaa

Na čokoládový krém:

  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 25 g masla
  • 60 g medu
  • 100 g horkej čokolády

Odporúčame vyskúšať: Angie pečie: Kakaové slimáky z tvarohového cesta

cokoladove-souffle

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Rúru zapneme na 165°C. Najprv si pripravíme soufflé. Maslo necháme rozpustiť v hrnci na strednej teplote a keď je už roztopené, odstavíme z ohňa, pridáme nalámanú čokoládu a miešame, až kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Vo väčšej mise si zmiešame mleté mandle, kakao, hnedý cukor, pridáme celé vajíčka, metličkou premiešame a nakoniec aj roztopenú čokoládu a opäť poriadne premiešame. Misky si vymažeme maslom a nadávkujeme cesto skoro až úplne po vrch. Ja som použila 4 keramické misky a ostatné som robila do muffinových pevnejších košíkov. Dáme piecť na cca 17 minút. Medzitým si pripravíme čokoládový krém – do menšieho hrnca dáme smotanu na šľahanie, maslo , med a miešame na miernom ohni, kým sa maslo nerozpustí. Potom zvýšime teplotu a pridáme nalámanú čokoládu, miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí a odstavíme z ohňa. Hotové soufflé vyberieme z rúry, necháme chvíľu vychladnúť a pri podávaní polejeme čokoládovým krémom. Božská kombinácia! Chutí rovnako dobre teplé ako aj studené.

Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Chia lievance

Zdroj: www.angiebakes.com


    • Zdieľaj:
  • 10
  • 5
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Soňa Krátka 26.01.16 07:48

SK
karma
119.00

tiez rada vyskusam

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 26.01.16 10:02

karma
93.00

vyzerajú famózne

  • 0
Odpovedať

Lenka Kantorova 26.01.16 13:35

LK
karma
-1.00

Mnam :-)

  • 0
Odpovedať

Lenka Kantorova 26.01.16 13:36

LK
karma
-1.00

Mňam :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.07.16 12:46

MZ
karma
-1.00

Ďalší super recept :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Voľný čas

Skvostné umenie z listov, ktoré vytvára japonský umelec: Neuveriteľné!

  • 49
  • 3
  • 21.09.2020
Zdravie

Odborník radí: Ako na silnú imunitu? (3. časť)

  • 1
  • 2
  • 10.11.2020
Znamenia

Darček podľa znamenia zverokruhu: Kto ocení zážitkové dary, kto drahé šperky?

  • 1
  • 2
  • 27.11.2020
TOPlist