Angie pripravuje: Citrónové tiramisu

Angie pripravuje: Citrónové tiramisu
  • 11.06.2015
  • Agnesa Máhrová

Dobre, nie je to to typické tiramisu, ale keďže sú tam tie piškóty tak s privretím oboch očí to tak môžeme nazvať, či? :)

Veľmi osviežujúci, ľahký dezert a jednoduchý na prípravu.

Len ho treba urobiť už večer, aby na ďalší deň bol ready.

Ja som tentoraz pridala viac kyslej smotany.

Budeme potrebovať:

  • cca 20 podlhovastých piškót
  • 250 g mascarpone
  • 350 g kyslej smotany
  • 2-3 citróny
  • 2 balíky vanilkového cukru Dr. Oetker
  • 3 lyžice Sweet family práškového cukru
  • 1 balík želatínového stužovača za studena Dr. Oetker
  • obdĺžniková forma

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pečie: Čokoládovo-malinový tart

tiramisu

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:


Obdĺžnikovú formu si vystelieme fóliou. Mascarpone vymiešame s kyslou smotanou a cukrami. Ja som nakúpila fakt veľké citróny, takže mi stačili dva kusy. Nastrúhala som kôru z jedného z nich, a vyšľavila 1 a pól a pridala do krému. Ochutnávajte a pokiaľ sa vám krém zdá kyslý, ešte pridajte cukor. Nakoniec pripravíme želatínový stužovač podľa návodu a primiešame ho taktiež ku krému. Do formy dáme na spodok trochu krému, aby nám zakryl celú plochu, naukladáme piškóty, opäť krém, opäť piškóty, krém a piškóty. Raz mi vyšli 3 vrstvy piškót(ov) ? ako sa to skloňuje? :D a tentoraz mi vyšli iba dve vrstvy, v každom prípade vrch ukončíme s piškótami. Zabalíme fóliou a uložíme na noc do chladničky. Ráno vyklopíme z formy na tanier, ozdobíme a vychutnávame.

Odporúčame vyskúšať aj: Angie pripravuje: Nepečené cheesecaky v pohárikoch

Zdroj: www.angiebakes.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Martina Zahoranová 11.06.15 14:56

MZ
karma
92.00

svieži a určite lahodný dezertík

  • 0
Odpovedať

Jana Popovičová 11.06.15 17:24

JP
karma
-1.00

už je aj v chladničke :) som na ňho strašne zvedavá...mám veľmi rada tiramisu, a toto je taká verzia teraz na leto. ďakujem za skvelý recept

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beranková 02.07.15 16:26

ZB
karma
-1.00

ideálny na letné horúčavy a veľmi chutný, môžem odporúčiť :-)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 15:12

MR
karma
-1.00

wauuu na tropické leto je vhodný :)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 17.07.18 22:55

ĽU
karma
100.00

vyzera lakavo

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní