Angie pripravuje: Tekvicový cheesecake

Angie pripravuje: Tekvicový cheesecake
  • 30.10.2015
  • Agnesa Máhrová

Keďže milujem cheesecaky, musela som pripraviť aj tekvicovú verziu. :)

Nateraz posledný recept z edície “tekvicové recepty” chutí fajnovo, tekvicovú chuť ani moc necítiť, skôr je taký osviežujúci, korenistý, chutný.

Takže ak neviete čo s tekvicou, nech sa páči. 

Budeme potrebovať: 

  • 150 g maslových keksíkov
  • 60 g rozpusteného masla
  • 2 lyžice kakaa
  • 450 g krémového syra philadelphia
  • 3 vajíčka
  • 250 ml tekvicového pyré
  • 140 g Sweet family trstinového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička perníkového korenia (alebo mletého zázvoru)
  • 180 ml kyslej smotany + 2 lyžice kryštálového cukru

Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Pšenové raffaello guličky

tekvicovy-cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Ako vždy, keksíky si pomelieme a zmiešame s rozpusteným maslom a kakaom, až nám vznikne drobivá hmota a natlačíme ju na dno 20 cm tortovej formy (ja som dala na dno aj papier na pečenie). Vo väčšej miske vymiešame spolu krémový syr a trstinový cukor do hladka, potom po jednom pridáme vajíčka a chvíľku iba premiešame. Nakoniec pridáme korenia a tekvicové pyré, premiešame a nalejeme hmotu na keksíkový základ. Na dno rúry si dáme menší plech naplnený vodou, zapneme na 175 °C, a keď je vyhriata, cheeseake dáme do rúry piecť. Po 30 minútach znížime teplotu na 165°C a pečieme ďalších 20 minút. Zatiaľ vyšľaháme kyslú smotanu s cukrom (stačí iba lyžičkou poriadne) a po uplynutí doby pečenia cheesecake vyberieme z rúry, nanesieme na vrch smotanový krém a uložíme na ďalších 10 minút dopiecť. Potom vypneme rúru, jemne pootvoríme, necháme vychladnúť pár hodín a nakoniec uložíme do chladničky na noc stuhnúť.

Odporúčame vyskúšať: Angie pripravuje: Nepečená torta s mascarpone a jahodovým želé

Zdroj: www.angiebakes.com


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Martina Zahoranová 30.10.15 19:09

MZ
karma
92.00

tekvicu mám veľmi rada ale takýmto spôsobom som ju ešte nikdy nepripravovala... ale recept ma zaujal tak snáď skúsim :-)

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 30.01.16 18:57

BS
karma
100.00

Nový recept, s tekvicou som ešte tortu nepiekla:))ale čo nebolo môže byť:))

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 27.06.18 16:49

ĽU
karma
100.00

zaujímavy recept

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní