Bábovka s bielou čokoládou poteší všetkých šibačov

Bábovka s bielou čokoládou poteší všetkých šibačov
  • 14.04.2017
  • Medové Motúzy.sk

Lahodná biela čokoláda v bábovke, ktorú milujú všetci to je dokonalá kombinácia na veľkonočný stôl. Pripravte ju pre svojich veľkonočných šibačov!

Jej príprava je jednoduchá a preto vhodná aj pre kuchárky začiatočníčky.

Príprava: 40 minút

Pečenie: 45 minút

Potrebujeme na 1 bábovkovú formu:

  • 300 g hladkej špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 220 g práškového cukru
  • 250 g bielej čokolády
  • 158 g masla
  • 310 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 160 g čokoládových cookies
  • 2 lyžice rozdrvených čokoládových cookies
  • maslo na vymazanie a strúhanku na vysypanie formy na pečenie

Odporúčame prečítať: Fazuľová polievka s opečenou slaninkou

Bábovka s bielou čokoládou poteší všetkých šibačov

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 °C. Rozdelíme žĺtka a bielky. Do misky dáme žĺtka a cukor, šľaháme dopenista. Pridáme maslo, mlieko, vanilkový extrakt a roztopenú čokoládu. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, miešame, kým nevznikne vláčne a ľahké cesto. Formu na bábovku vymažeme maslom vysypeme strúhankou a nalejeme do nej polovicu cesta, naň nasypeme rozdrvené sušienky a dolejeme zvyšné cesto.

Pečieme asi 45 minút. Či je bábovka dostatočne upečená, skontrolujeme tak, že do stredu zapichneme drevenú špajdľu. Ak sa na ňu cesto nelepí, môžeme vybrať z rúry. Necháme asi 10 minút vychladnúť, potom vyklopíme a dozdobíme zvyšnými rozdrvenými sušienkami.

Recept pripravila a odfotila: Jana Štrbková

Ďalšie výborné recepty nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Soňa Kelemenová 14.04.17 11:39

SK
karma
86.00

Receptiky nz babovku tu uz tento tyzden boli..... mna oslovila viac asi tato....je zdravsia a hlavne je bez bananou...odpisem si receptik...dakujem za tip

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 14.04.17 13:26

SK
karma
114.00

bábovku majú naše deti veľmi radi, špaldová múka je u nás v pohotovosti

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 14.04.17 13:38

JU
karma
103.00

bábovku máme radi, táto vyzerá tiež super, raz vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 14.04.17 17:50

PV
karma
113.00

mňamka .. už som písala,že bábovky milujem..a vaše recepty vyskúšam..Len ja má zvyk na tieto sviatky každoročne piecť moje koláčiky ;-)

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 14.04.17 18:14

karma
108.00

Babovka nikdy nesklame,paci sa mi,ze je so spaldovou mukou.

  • 0
Odpovedať

Janka Sláviková 16.04.17 19:55

JS
karma
-1.00

zaujímavý recept, určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Peter Gavlas 19.04.17 16:20

PG
karma
93.00

Tak takúto som ako šibač veru nedostal, vyzerá super, ale upiecť si ju asi budem musieť sám :D

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 25.04.17 07:59

MF
karma
-1.00

bábovka je za každých okolností rýchly, vďačný a veľmi chutný koláčik

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní