Chutná bublanina so slivkami, po ktorej sa len tak zapráši

Chutná bublanina so slivkami, po ktorej sa len tak zapráši

Dočkali sme sa aj sezóny sliviek, ktoré patria medzi ďalšie druhy ovocia, ktoré sa oplatí konzumovať a zaradiť do každodenného jedálnička. Skvelé sú čerstvé, no netreba pohŕdať ani tými sušenými. Tento modrofialový plod je naplnený vitamínmi, vlákninou, pektínom a ďalšími zložkami, ktoré dokážu rozhýbať lenivé črevá, sú nápomocné pri redukcii telesnej hmotnosti a dokonca dokážu prečistiť organizmus. Nepatria k tým druhom ovocia, ktoré obsahujú veľké množstvo kalórii, majú kyselkavú chuť a zároveň nízky glykemický index.

Slivky sú zdravé, chutné, tak prečo ich nepridať do obľúbeného zákuska, akým je bublanina? Tá sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Za vyskúšanie stojí hrnčeková bublanina bez mlieka, ale aj recept na bublaninu bez cestarecept na čerešňovú bublaninu s tvarohom.

Odporúčame vyskúšať: Hrnčekový recept na perník s jablkami: Vráť sa ku klasike od babičky!

slivková bublanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na slivkovú bublaninu potrebujete (na menší plech):

  • 2 vajíčka
  • 200 g práškového cukru
  • 1 dcl oleja
  • 1,5 dcl mlieka
  • 250 g polohrubej múky
  • ½ balenia prášku do pečiva
  • štipku sódy bikarbóny
  • vykôstkované slivky

Do misky si rozbijeme vajíčka a spolu s cukrom ich poriadne vymiešame. Na ich vymiešaní si dáme poriadne záležať – ak ich budete miešať trošku dlhšie, tak cesto bude krásne nadýchané. K vyšľahaným vajíčkam postupne pridávame mlieko a olej. Opäť dobre vyšľaháme.

V extra miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a sódu. Nám sa osvedčilo pridať aj trochu škorice, no tú nemusíte pridávať, ak nie ste jej veľkými milovníkmi. Múčnu zmes následne pridáme k vajíčkovej a vymiešame cesto. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme umyté a vykôstkované slivky, ktoré sme zmiešali s troškou vanilkového cukru.

Bublaninu pečieme 35 – 40 minút pri 180 °C alebo dovtedy, kým nebude upečená dozlatista. Aby sme sa presvedčili či je bublanina upečená, tak si môžeme pomôcť aj špajdľou. Ak sa k nej cesto nelepí, tak je bublanina upečená.

Vyskúšaj tiež: Čučoriedkový koláč bez cukru (cheesecake) pre víkendových hostí: Určite ním nepohrdnú

- Slivková bublanina
1 z 5
Chutná bublanina so slivkami, po ktorej sa len tak zapráši - KAMzaKRASOU.sk
Chutná bublanina so slivkami, po ktorej sa len tak zapráši - KAMzaKRASOU.sk
Chutná bublanina so slivkami, po ktorej sa len tak zapráši - KAMzaKRASOU.sk
Chutná bublanina so slivkami, po ktorej sa len tak zapráši - KAMzaKRASOU.sk
Chutná bublanina so slivkami, po ktorej sa len tak zapráši - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Ľubica Šťastná 19.09.20 06:05

ĽŠ
karma
100.00

Chutná bublanina!

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 19.09.20 08:08

karma
108.00

Klasika,musí byť.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 20.09.20 03:08

KS
karma
133.00

Zbožňujem bublaninu s akýmkoľvek ovocím, je to taká klasika od detských čias, ktorej sa držím až doteraz :-) Najlepšie si ju vychutnám v lete z čerstvého ovocia, ale aj v zime zo zaváraného :-)

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 20.09.20 19:10

MZ
karma
109.00

slivkové koláče sú úžasné a hlavne v nich aj veľa škorice

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 21.09.20 09:10

DB
karma
117.00

Jednoduchý a dobrý koláčik so slivkami, také máme radi

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 22.09.20 23:07

karma
109.00

Ďalšia vynikajúca mňamka.

  • 0
Odpovedať

Marta Hollá 28.09.20 13:26

MH
karma
91.00

bublanina je jeden z mála koláčikov, ktoré mám rada. mňam.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 17.03.21 23:11

MK
karma
100.00

Mám slivky v mrazničke, tak vyskúšam:)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní