Chutné recepty: Mramorová bábovka

Chutné recepty: Mramorová bábovka
  • 01.10.2015
  • Janka Pačeková

Ďalší recept, pri ktorom bola možnosť napiecť s vanilkovým sójovým mliekom a čo môže byť lepšie než sladká mramorová bábovka

Sama som sa čudovala aká bola skvelá, to vanilkové mlieko spravilo veľké divy.

Upečte si ju aj vy.

Pokiaľ vanilkové mlieko po ruke nemáte, bábovku trochu viac oslaďte a pridajte vnútro z vanilkového struku. :)

Budeme potrebovať: 

  • 1 H pšeničnej hladkej múky
  • 1 H pšeničnej hladkej múky celozrnnej
  • ½ H trstinového nerafinovaného cukru
  • 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov
  • ¼ ČL soli
  • 2 PL kakaa (zarovnané lyžice)
  • 60 ml kokosového oleja
  • 375 ml sójovo-vanilkového mlieka

Množstvo: 8 porcií
Doba prípravy: 15 minút 
Doba pečenia: cca 50 minút na 180 °C

Odporúčame vyskúšať: Chutné recepty: Pečené slivkové buchty

mramorova-babovka

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy:

1. Najprv si zmiešame všetky sypké suroviny, oba druhy múky, cukor, štipku soli, trstinový cukor a prášok do pečiva. Pozor kakao zatiaľ nepridávame.

2. Všetky sypké suroviny premiešame, pridáme mlieko a olej a vymiešame hladké cesto.

3. Z cesta si odoberieme približne jednu tretinu, do ktorej vmiešame kakao a pridáme trochu vanilkového mlieka, pretože po pridaní kakao cesto dosť zhustne.

4. Do bábovkovej formy najprv vlejeme približne jednu tretinu vanilkového cesta. Na prvú vrstvu vanilkového cesta nalejeme jednu polovicu kakaového cesta, ďalej do formy vlejeme druhú tretinu vanilkového cesta. Na to nalejeme druhú polovicu kakaového cesta a na záver vylejeme už len zvyšok (teda poslednú tretinu) vanilkového cesta.

5. Cesto vo forme môžeme trochu „premiešať“. Ja som na to použila vidličku, aby sa kakaová vrstva s vanilkovou zaujímavejšie prepojila.

6. Bábovku pečieme pri 180 stupňov približne 50 minút, treba si to sledovať za pomoci špajdle, najmä ku koncu pečenia. Upečenú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom, podávame s vychladeným mliekom. Dobrú chuť!

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Cuketové lodičky

mramorova-babovka

Zdroj: Janka Pačeková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Martina Zahoranová 01.10.15 08:58

MZ
karma
92.00

bábovku máme radi a často ju pečiem

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 23.01.16 19:33

karma
93.00

mňam vyzerá chutne

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 11.07.18 15:52

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní