Chutný recept na tekvicový cheesecake

Chutný recept na tekvicový cheesecake
  • 31.03.2016
  • Nicole Jašáková

Skúšali ste si niekedy pripraviť koláč s príchuťou tekvice? Tento chutný tekvicový cheesecake so smotanovo-jogurtovou polevou je vhodnou alternatívou zdravého dezertu.

Jeho hlavnou ingredienciou je tekvica, ktorá je veľmi zdravá a univerzálna potravina. Najlepšou voľbou je tekvica hokkaido, a to vďaka svojej krémovej chuti. Náplň koláča bude tvoriť tvaroh a ricotta. Navyše, chuť koláčika si môžete obohatiť aj o trochu zázvoru.

Odporúčame prečítať: Bolesť hlavy: Osvedčené masážne cviky, ako sa jej rýchlo a účinne zbaviť

Chutný tekvicový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Ingrediencie:

  • 200 gramov sušienok (maslové/cereálne sušienky, prípadne sušienky s príchuťou zázvoru)
  • 50 gramov pekanových orechov
  • štipku zázvoru
  • 110 gramov masla
  • 120 gramov krémového syru (Ricotta/Mascarpone alebo iný mäkký syr)
  • 450 gramov odtučneného tvarohu
  • 1 stredne veľká tekvica hokkaido (cca 500 gramov)
  • 3 vajíčka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 75 gramov trstinového cukru
  • štipka škorice
  • 60 ml smotany na šľahanie
  • 150 gramov gréckeho jogurtu

Odporúčame prečítať: Recepty pre štíhlu líniu: 3 rýchle, nepečené a zdravé dezerty z kokosu

Chutný tekvicový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Korpus:

Do predom vyhriatej rúry dáme pekanové orechy a pečieme ich 5 minút. V mixéri rozmixujeme sušienky spolu s pečenými orechmi. Do zmesi primiešame štipku očisteného a nastrúhaného zázvoru a taktiež rozpustené maslo. Vzniknutú hmotu natlačíme na dno tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus dáme zapiecť do rúry na 160 °C a pečieme 10 minút.

Krém:

Tekvicu rozkrojíme, očistíme od semienok, dáme do vyhriatej rúry na 180 °C a pečieme po dobu 30 minút. Keď tekvica zmäkne, vydlabeme z nej dužinu a rozmixujeme ju na pyré. V mise rozmiešame krémový syr, odtučnený tvaroh, vajcia, vanilkový extrakt, škoricu a trstinový cukor. Mixujeme na nižších otáčkach čo najkratšie a na záver primiešame tekvicové pyré. Krém nalejeme na korpus a pečieme vo vyhriatej rúre na 160 °C po dobu 45 minút až 1 hodinku. Cheesecake je upečený, keď sú jeho okraje pevné a stred sa mierne ,,trasie". Koláčik necháme vychladnúť a následne dáme na 2-3 hodinky odstáť do chladničky.

Tip:

Na koláčik si môžete vytvoriť aj jemnú smotanovo-jogurtovú polevu. Stačí zmiešať jogurt, smotanu a zmes nechať odležať hodinku v chladničke. Polevu natrieme na cheesecake, ktorý ešte môžeme na záver dozdobiť pečenými pekanovými alebo vlašskými orechmi. Na záver dáme ešte na chvíľu cheesecake do chladničky.

Odporúčame prečítať: Domáce recepty: 2 spôsoby ako si vyrobiť domácu raw čokoládu

Chutný tekvicový cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Pri výrobe tekvicového cheesecaku sa môžete inšpirovať priloženým videom.

 Želáme vám dobrú chuť!

Zdroj foto: shutterstock.com

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Soňa Krátka 31.03.16 06:56

SK
karma
114.00

zaujimave, asi vyskusam

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 02.04.16 08:24

MZ
karma
92.00

tekvicu máme radi a tento koláčik z nej môže byť naozaj dobrý

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 06.04.16 11:35

karma
93.00

recepty z tekvice mám rada, vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.07.16 11:12

MZ
karma
-1.00

Super recept :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní