Čučoriedkové tiramisu so škoricou: Jednoduchý dezert v pohári pre maškrtníkov!

Čučoriedkové tiramisu so škoricou: Jednoduchý dezert v pohári pre maškrtníkov!

Najjednoduchší dezert, hneď po obyčajnom pudingu, ktorý poteší každého milovníka maškŕt. Klasické tiramisu je lahodné, no čo to s ovocím? Ovocie posúva jeho chuť ešte o úroveň vyššie, vďaka čomu je to skutočne delikatesný dezert – ten si môžete pripraviť kedykoľvek, keď naň dostanete chuť. Stačí si ho pripraviť večer a na druhý deň si pochutnáte na skvelom dezerte. Navyše si ho môžete spraviť aj do pohára, vďaka čomu ho môžete upraviť podľa chutí vašich hostí alebo členov vašej rodiny.

Receptov na tiramisu je skutočne veľa, stačí si vybrať ten najjednoduchší alebo ten, ktorý si vyrobíte z bežných surovín. Nalákali sme vás na dezert s lahodnou chuťou, ktorý si počas leta môžete spraviť s čučoriedkami a škoricou? Tak nech sa páči, pustite sa do jeho prípravy!

Zaujme ťa: TOP RECEPT: Šťavnatá plnená cuketa, na ktorej si pochutí každý!

tiramisu s čučoriedkami

Zdroj: Shutterstock®

Na tiramisu budete potrebovať:

  • piškóty
  • 200 ml kávy
  • 50 ml amaretta
  • 250 g mascarpone
  • 1 smotanu na šľahanie
  • cukor podľa chuti
  • čučoriedky, kakao a škoricu podľa chuti

Mascarpone vymiešame so smotanou a podľa chuti pridáme cukor. Ak sa rozhodnete pre prípravu tiramisu do pohárov, tak si pripravte okrúhle piškóty. Ak zvolíte prípravu tiramisu do väčšej nádoby, tak siahnite po dlhých piškótach. Uvarenú a vychladenú kávu zmiešajte s amarettom. Do pripravenej kávy namáčajte piškóty a ukladajte na dno nádoby. Následne dajte vrstvu plnky a zopár čučoriedok. Ak chcete, môžete posypať aj troškou kakaa alebo škorice. Vrstvite dovtedy, kým nedôjdete až k vrchu nádoby.

Vrch posypte kakaom, škoricou alebo grankom a dozdobte čučoriedkami. Ak chcete svoje servírovanie posunúť o úroveň vyššie, tak na dozdobenie môžete použiť aj celú škoricu a lístky mäty. Pripravené tiramisu nechajte odležať v chladničke – cca 12 hodín a potom podávajte. Prajeme dobrú chuť!

Odporúčame: RECEPT: Škoricové slimáky z lístkového cesta – len jedna dávka stačiť nebude


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Mária Chromíková 20.08.20 12:34

MC
karma
109.00

Jednoduché a dobré.

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 21.08.20 05:46

ĽŠ
karma
100.00

Lákavé tiramisu!

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 21.08.20 10:07

KK
karma
105.00

vyzerá to výborne

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 22.08.20 06:47

DB
karma
117.00

Vyzerá to veľmi dobre a chutne

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 22.08.20 18:36

ĽU
karma
100.00

vyzerá to dobre

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 22.08.20 22:28

karma
109.00

Mňam,hned by som si dala :-)

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 11.09.20 14:03

MR
karma
104.00

čučoriedky máme, ide sa na to

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní