Dúhová torta so srdiečkami

Dúhová torta so srdiečkami

    • Zdieľaj:
  • 5
  • 7

Vraví sa, že láska ide cez žalúdok. Prečo to neskúsiť aj počas najzamilovanejšieho dňa v roku, ktorý nám obchodníci pripomínajú už nejaký ten čas?

Ak sa rozhodnete prekvapiť svoju najdrahšiu polovičku na Valentína chutnou večerou, tak určite nevynechajte ani dezert, ktorý ulahodí nielen vašim chuťovým pohárikom ale aj oku.

 Dúhová torta so srdiečkami  

(pre rozžiarený úsmev, stredná obtiažnosť)


Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií

 Na cesto:
6 žĺtkov, 160 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 6 bielkov, 150 g polohrubej múky, Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker

 Na náplň:
500 g zmäknutého masla, 350 g práškového cukru, 3 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker, 100 ml vlažného mlieka, Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker, Farba gélová potravinárska modrá Dr.Oetker, Farba gélová potravinárska zelená Dr.Oetker

 Na ozdobenie:
½ balíčka Marcipánu Dr.Oetker, Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker

 Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač, formičky na vykrajovanie v tvare srdiečok

Odporúčame prečítať: Sladké brownies s pistáciami

Dúhová torta so srdiečkami

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy torty:

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. 

     Elektrická rúra: 170 °C           
     Teplovzdušná rúra: 150 °C
     Plynová rúra: stupeň 3          
     Doba pečenia: asi 40 minút

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou.

4. Korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme.

5. Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky.

6. Na ozdobenie zafarbíme marcipán červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.

Odporúčame prečítať: Recept na Lievance z kvásku


    • Zdieľaj:
  • 5
  • 7
Návrat hore
Autor článku

7 komentárov

Mária Terefenková 11.02.17 10:38

MT
karma
82.00

Torta je pekná, ale tie farebné krémy ma nelákajú. Mám rada čokoládové a vanilkové.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 11.02.17 13:37

MM
karma
126.00

ozdobená pekne, ale rozkrojená vôbec nepôsobí lákavo

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 11.02.17 16:20

SK
karma
119.00

mňa tiež neoslovil ten modrý krém v torte, inak je pekná srdiečková

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 11.02.17 23:27

PV
karma
94.00

Jeeeeej , perfektný nápad.. krásne farbičky , je to veselé a milé.

  • 0
Odpovedať

Anna Kralovičová 12.02.17 00:02

AK
karma
64.00

Vyzerá ako z rozprávky, ale radšej mám klasickú čokoládovú.

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 13.02.17 19:01

IM
karma
100.00

dakujem za recept vyskušam

  • 0
Odpovedať

Alexandra Petriková 27.02.17 07:37

AP
karma
-1.00

Pekná torta :) Vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Líčenie

Na čo nedajú pri líčení dopustiť známe Slovenky – Skoncová, Kocianová a ďalšie?

  • 56
  • 4
  • 20.09.2020
Pleť

To vážne?! Neuveríš, aký je najnovší hit v starostlivosti o pleť!

  • 53
  • 2
  • 30.08.2020
Líčenie

Najväčšie chyby pri aplikácii lícenky: Pozor, pridávajú na veku!

  • 51
  • 6
  • 16.09.2020
TOPlist