Horúca čokoláda poteší i zahreje: Ochutnaj túto lahôdku

Horúca čokoláda poteší i zahreje: Ochutnaj túto lahôdku

Krémová domáca horúca čokoláda ako kombinácia mlieka, kakaa a čokolády – mimoriadne chutná a lahodná záležitosť, ktorú máte hotovú za pár minút. Je to sladká nebeská pochúťka, ktorú by sme si dopriali aj každý deň. A obzvlášť počas chladnejších dní. Veď nie je nič lepšie, ako sa schúliť pod teplú deku a ruky si ohrievať na šálke s horúcou čokoládou a popritom sledovať večerný program v televízore.

Ak máte všetky ingrediencie po ruke, tak sa pustite do prípravy tejto maškrty. Ak nie, tak ich hoďte na nákupný zoznam a neváhajte túto maškrtu vyskúšať. Preferujete výraznejšie a možno trochu pikantnejšie chute? Tak v tom prípade odporúčame tento recept na horúcu čokoládu po mexicky. Čili prášok vás doslova rozpáli a zároveň aj rozohreje.

domáca horúca čokoláda

Zdroj: Shutterstock®

Na horúcu čokoládu potrebujeme:

  • 4 šálky mlieka
  • ¼ šálky kakaa
  • ¼ šálky kryštálového cukru
  • ½ šálky horkej alebo mliečnej čokolády
  • ¼ lyžičky vanilkového extraktu

Do menšieho hrnca nalejeme mlieko, pridáme kakao a cukor. Zahrievame na strednom stupni, priebežne miešame, aby sa ingrediencie spojili a necháme variť (pozor, nechceme, aby nám mlieko zovrelo). Následne pridáme nasekanú čokoládu a varíme dovtedy, kým sa úplne neroztopí. Na záver zamiešame vanilkový extrakt a ešte horúcu čokoládu podávame. Najlepšie so šľahačkou alebo marshmallow cukríkmi. Neváhajte šľahačku posypať škoricou a zázvorom. Ten pokojne môžete vmiešať aj do čokolády samotnej. Horúca čokoláda je skvelá aj s mätou.

Ak sa náhodou stane, že sa vám čokoláda zvýši, neváhajte ju odložiť do chladničky na ďalší deň. Doprajte si ju pokojne aj studenú alebo ju prihrejte.

Kakao dodáva tomuto nápoju výraznú chuť horkého kakaa a čokoláda zase krémový, bohatý a chutný čokoládový nádych. Vanilkový extrakt pozdvíha chuť horúcej čokolády na vyššiu úroveň. Prajeme príjemné maškrtenie.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Katarína Konečná 01.11.21 11:07

KK
karma
105.00

čokoládu milujem tabuľkovú, pralinky alebo horúcu, hlavne horkú, určite vyskúšam Váš recept

  • 0
Odpovedať

Katarína Kačuriková 08.11.21 08:08

karma
113.00

My môžeme čokoládu na akýkoľvek spôsob - i tabuľkovú i tekutú :)

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 05.11.21 13:46

ZB
karma
-1.00

wauu, vyzerá úžasne :-)

  • 0
Odpovedať

Katarína Kačuriková 08.11.21 08:07

karma
113.00

Kebyže len vyzerá, ale tá chuť - ach, až sa mi slinky zbiehajú...

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 06.11.21 18:19

karma
106.00

Horúcu čokoládu zbožňujem. Tento recept určite vyskúšam.

  • 1
Odpovedať

Marián Podmanický 10.11.21 22:32

MP
karma
111.00

Už samotný obrázok ma zaujal tými marshmallow cukríkmi. Viem si živo predstaviť tú pochúťku.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní