My im jednoducho nevieme odolať! A aj keď už nie je ich sezóna, na bublanine si dokážeme pochutnať kedykoľvek. Bublanina je totižto taká univerzálna, že do nej môžete pridať čerstvé ovocie, ale aj mrazené či zavárané. Dokonca na bublanine milujeme, že zakaždým môže byť iná. Jeden týždeň ju môžete spraviť so slivkami, ďalší s marhuľami a inokedy zase s čučoriedkami. Cesto je univerzálne, tak je len na vás, aké ovocie pridáte.
Ako už názov hovorí, my sme tentokrát volili čučoriedky, ktoré majú pomerne vysoký antioxidačný účinok. Tiež obsahujú viaceré vitamíny (A, E, C, B1, B2, B6), kyselinu listovú, železo, zinok, meď, horčík i betakarotén.
Odporúčame: Slivkové gule zo zemiakové cesta: Dopraj si lahodný obed!
Na menší plech budete potrebovať:
- 2 vajíčka
- 250 g polohrubej múky
- 200 g práškového cukru
- 1,5 dcl mlieka
- 1 dcl oleja
- štipku sódy bikarbóny
- ½ balenia prášku do pečiva
- čučoriedky
Vymiešame si vajíčka s práškovým cukrom. Po vymiešaní začneme postupne pridávať mlieko a olej. A opäť dobre vymiešame.
V samostatnej miske si zmiešame všetky ostatné sypké ingrediencie. Teda múku, prášok do pečiva a sódu. Sypkú zmes začneme postupne primiešavať k mokrej zmesi a vytvoríme si bublaninové cesto. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech alebo na plech vystlaný papierom na pečenie. Na cesto poukladáme čučoriedky a bublaninu pečieme pri 180 °C približne 30 až 40 minút.
Zaujme ťa: Polievka zo sladkých zemiakov, ktorá zaujme svojou špecifickou chuťou