Jednoduché ríbezľové muffiny s jogurtom: Pochutnaj si, kým je ich sezóna!

Jednoduché ríbezľové muffiny s jogurtom: Pochutnaj si, kým je ich sezóna!

Približne od polovice leta až do jeho konca sa môžeme tešiť z úrody ríbezlí. Tie sú považované za akési multivitamínové bobule, ktoré sú najbohatšie na vitamín C. Sú výrazne kyslejšie, no to im určite neuberá na ich účinkoch, ktoré by mal poznať každý.

Ako uvádzajú odborníci, tak každá bobuľka ríbezle obsahuje približne 2 mg vitamínu C. Čo znamená, že 40 ríbezlí je postačujúcich na doplnenej doporučenej dennej dávky tohto vitamínu, ktorý posilňuje náš imunitný systém. Ríbezle tiež obsahujú vitamín B5, vitamín E a taktiež aj železo, draslík, horčík, mangán, vápnik a pod. Čo sa týka ich účinkov, tak, samozrejme, posilňujú imunitný systém, chránia bunky pred voľnými radikálmi, upokojujú nervy, zlepšujú náladu a pozitívne vplývajú aj na funkciu srdca. Čo myslíte, oplatí sa ich kvôli tomu konzumovať, aj keď sú kyslejšie? My sme rozhodne ZA!

Ríbezle majú všestranné využitie. Môžete si z nich pripraviť ríbezľový džem, ale aj ríbezľový sirup alebo víno. Taká marmeláda z čiernych ríbezlí sa hodí na palacinky alebo do koláčov. Dnes však dáme prednosť zákusku, na ktorom si dozaista pochutnáte.

koláč s ríbezľami

Zdroj: Shutterstock®

Na ríbezľové muffiny potrebujeme:

  • 1 šálku čerstvých ríbezlí
  • 2 šálky hladkej špaldovej múky
  • ¾ šálky trstinového cukru
  • 1 šálku bieleho jogurtu
  • 2 vajíčka
  • ¼ šálky kokosového oleja (ideálne tekutého)
  • 1 lyžičku jedlej sódy
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu

Ak robievate muffiny pravidelne, tak nám určite dáte za pravdu, že žiaden koláč nie je jednoduchší na prípravu ako práve tento. Stačí si v jednej miske zmiešať všetky sypké ingrediencie a v tej druhej zase všetky mokré. Následne mokré ingrediencie postupne primiešame k tým sypkým a vytvoríme si jednotné cesto. Dávajte pozor, aby vám nevznikli hrudky z múky. Miešajte preto precízne, ale zároveň zľahka.

Do pripravenej muffinovej zmesi primiešame ríbezle a začneme plniť muffiny. Muffinové košíky plníme cca do ¾, pretože muffiny v rúre trochu nakysnú. Ak máte k dispozícii väčšie množstvo ríbezlí, tak nimi môžete posypať vrch muffinov. Muffiny pečieme približne 30 minút pri 180 °C. Hotové muffiny necháme vychladnúť, pocukríme ich a podávame. Prajeme príjemné maškrtenie.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Katarína Konečná 22.07.21 11:13

KK
karma
105.00

muffiny robievam často a rôzne kombinácie, ríbezľové som ešte nerobila, vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Katarína Hrtúsová 22.07.21 21:55

KH
karma
79.00

Ďakujem za tip. Tento rok máme prvý krát úrodu čerstvých ríbezlí, recept vyskúšam .

  • 1
Odpovedať

Mária Reibergerová 22.07.21 22:40

MR
karma
104.00

chutné a osviežujúce

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 23.07.21 05:51

ĽŠ
karma
100.00

Jednoduché a výborné!

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 23.07.21 12:40

IM
karma
100.00

Vyskušam aj tento recept dakujem

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 23.07.21 21:39

ZS
karma
100.00

Mňamka

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 24.07.21 21:48

karma
109.00

Tieto muffinky vyskúšam,ríbezle máme na záhrade.

  • 0
Odpovedať

Anna Podmanická 25.07.21 19:44

AP
karma
106.00

Chutné a zdravé, ďakujem za tip.

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 21.08.21 13:48

MK
karma
100.00

Škoda, že už nie sú v záhrade ríbezle

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní