Najdokonalejšie talianske nepečené tiramisu, po ktorom sa budeš oblizovať

Najdokonalejšie talianske nepečené tiramisu, po ktorom sa budeš oblizovať

V jednoduchosti je krása alebo v tomto prípade by sme mohli povedať, že v jednoduchosti je dokonalá chuť, ktorej sa nedá za žiadnych okolností odolať. Dnes teda neodoláme chuti toho najlepšieho talianskeho dezertu, akým je preslávené tiramisu. Tento zákusok stojí na piškótových základoch, ktoré sú doplnené o lahodný krém s jemnou štipkou sladkého likéru. Práve ten tomuto dezertu dodáva takúto úžasnú chuť. Keď teda hľadáte jednoduchý recept, pri ktorom ani nebudete musieť zapnúť rúru, tak týmto nepohrdne žiadna návšteva.

Receptov na tiramisu je veľké množstvo a dokonca sa pripravuje aj s rôznymi obmenami. Čučoriedkové tiramisu so škoricou je takou letno-vianočnou kombináciou chutí, perníkové tiramisu vás dozaista v mysli prenesie do vianočného obdobia a citrónové tiramisu zase osvieži. Ak takéto variácie nie sú ničím pre vás, tak ostaňte verní klasike a pripravte si tradičné tiramisu podľa nasledujúceho receptu.

Odporúčame: RECEPT: Svieže citrónové cupcakes – oblížeš si po nich všetky prsty!

recept na tiramisu

Zdroj: Shutterstock®

Na tiramisu potrebujete:

  • 500 g mascarpone
  • 5 vajíčok
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • 5 lyžíc mandľového likéru
  • 1 hrnček silnej kávy
  • piškóty (ideálne dlhé)
  • kakao a čokoládu na posypanie

Ako prvé si pripravte silnú kávu, ktorú je potrebné nechať vychladnúť. Kým vám káva vychladne, tak si pripravte krém. Oddeľte žĺtky od bielkov a žĺtky vymiešajte s cukrom. Do žĺtkového krému pridajte mascarpone a opäť vymiešajte. Medzitým si pripravte sneh z bielkov – alebo poproste iného člena rodiny, aby priložil ruku k dielu. Sneh zľahka vmiešajte so žĺtkovej zmesi.

Ak máte krém pripravený a kávu vychladenú, tak je načase začať s prípravou tiramisu. Kávu si prelejte do väčšej misky a zmiešajte ju s mandľovým likérom. Na dno formy poukladáme piškóty zľahka namočené v káve a mandľovom likéri a na to dáme vrstvu krému. Takto pokračujeme vo vrstvení až kým neminieme všetky suroviny alebo až kým nebude forma úplne plná. Nezabúdajte, že na vrchu by mala byť vrstva krému. Na záver tiramisu posypeme kakaom a čokoládovými hoblinkami. Tiramisu necháme aspoň 2 hodiny odpočívať v chladničke a potom podávame.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Martina Václaviková 26.01.21 15:21

karma
-1.00

Originál je originál. Či už ide o jedlo alebo parfum. Všetky obmeny sú len príjemným, viac alebo menej, spestrením.

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 27.01.21 22:21

karma
109.00

Juj, ale mi robíte chute...mňamka preveliká :-)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 02.02.21 23:14

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobré

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní