Nepečený banánovo-karamelový zákusok známy ako banoffee pie

Nepečený banánovo-karamelový zákusok známy ako banoffee pie

Nepečený zákusok s lahodnou krustou zo sušienok a masla, čo je v podstate aj základ pre nepečený cheesecake, ktorý je v našich končinách veľmi obľúbený. Banoffee pie je veľmi jednoduchý na prípravu – jedine, čo vám môže zabrať viac času je varenie kondenzovaného mlieka. Inak je zákusok pripravený raz-dva a jeho chuť dostane do kolien úplne každého.

Vďaka zrelým banánom je veľmi chutný a sladký, preto nie je potrebné doň pridávať cukor. A, samozrejme, aj kondenzované mlieko mu pridáva na sladkosti. Ak ste ho ešte nikdy nejedli, tak si ho pripravte podľa nesledujúceho receptu.

nepečený banánový koláč

Zdroj: Shutterstock®

Na banoffee pie budete potrebovať:

  • 200 g maslových sušienok
  • 80 g masla
  • 1 plechovku kondenzovaného mlieka
  • cca 4 ks zrelého banánu
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • čokoládu

Najskôr si dáme skaramelizovať kondenzované mlieko. Do hrnca dáme vodu, do ktorej ponoríme celú plechovku a varíme približne 2 hodiny. Uvarené kondenzované mlieko necháme vychladnúť. Ak si to chcete zjednodušiť, tak v obchode môžete siahnuť priamo po karamelovom kondenzovanom mlieku.

Maslové sušienky si rozdrvíme v mažiari alebo ich rozmixujeme v mixéri. Maslo si dáme roztopiť a zmiešame ho s rozdrvenými sušienkami. Takto pripraveným „cestom“ vystelieme dno a rovnako aj boky tortovej formy. Formu dáme do chladničky, aby nám základ stuhol.

Na stuhnutý korpus vylejeme karamelizované kondenzované mlieko a naukladáme na kolieska nakrájané banány. Opäť dáme do chladničky stuhnúť. Na záver vymiešame šľahačku, ktorú navrstvíme na zákusok. Ak máte v zásobe čokoládu (bielu, mliečnu alebo horkú) tak ju môžete dať roztopiť nad paru a navrstviť na zákusok ešte pred vrstvou šľahačky. Samozrejme, zákusok musí byť vychladený predtým, než naň natriete šľahačku, aby sa vám vplyvom teplej čokolády neroztopila. Prajeme vám príjemné maškrtenie.

Tip od nás: Ak viete, že zákusok „nepadne za vlasť“ hneď v ten deň, keď ho pripravujete, tak pokvapkajte banány citrónovou šťavou, aby len tak rýchlo nezhnedli. A ak máte radi kávovú chuť, tak vymiešajte šľahačku s kávou.

Odporúčame: Slivkové buchty: S týmto receptom sa ti ľahko podaria


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

11 komentárov

Katarína Konečná 19.05.21 18:40

KK
karma
105.00

vyzerá výborne, ešte som taký nerobila, určite vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Natália Lobodášová 20.05.21 20:07

NL
karma
105.00

Vyzerá skvele. Určite skúsim

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 20.05.21 21:09

ZS
karma
100.00

Mňam

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 21.05.21 00:28

ĽU
karma
100.00

vyzerá dobre

  • 0
Odpovedať

Katarína Šmidová 21.05.21 07:41

karma
-1.00

Asi bude veľmi sladký pre nás, ale chcela by som ho vyskúšať

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 02.06.21 13:47

karma
113.00

Áno, je sladší, keďže doň ide celá plechovka Salka, ale stojí rozhodne za to :)

  • 0
Odpovedať

Miška Hazuchová 21.05.21 09:40

karma
108.00

Vyskúšala som tento recept a môžem len odporučiť.
Koláč sladký ale my taký mame radi

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 02.06.21 13:48

karma
113.00

Tak to nás teší :)

  • 0
Odpovedať

Jana Čipková 21.05.21 23:52

karma
106.00

Vyzerá veľmi lákavo, ale aj ako kalorická bomba.

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 02.06.21 13:48

karma
113.00

Nič pre tých, ktorí držia diétu - aj keď, občas sa oplatí zhrešiť. Či nie?

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 23.05.21 14:28

DB
karma
117.00

Mňam, vyzerá fantasticky! Musím vyskúšať....

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní