Nepečený Lotus cheesecake: Až ho raz ochutnáš, budeš ho pripravovať častejšie

Nepečený Lotus cheesecake: Až ho raz ochutnáš, budeš ho pripravovať častejšie

Sušienky Lotus zažívajú svoju slávu. Kedysi ste ich mohli dostať ku káve v kaviarni či reštaurácii a dnes vám môžu samé naskákať do nákupného košíka pri prechádzaní sa uličkami v obchodoch.

Tieto karamelové sušienky majú priam dokonalú chuť a čo je lepšie, na trhu nájdete aj maslo podobné orechovým maslám, avšak vyrobené z týchto karamelových sušienok. Ak ste ho ešte neochutnali, vrelo odporúčame – jeho chuť je potešením pre všetky maškrtné jazýčky.

Karamelový cheesecake - prečo pridať práve karamelové lotus sušienky?

Lotus sušienky s karamelovou príchuťou pochádzajú z Belgicka. A ako sme písali, podávajú sa ku káve. A nielen to, pripravujú sa z nich aj rôzne zákusky. Napríklad maslo je skvelé v brownies, cupcakes či v tvarohovom koláči.

Ak radi maškrtíte, tak ho neváhajte pridať aj do cheesecake! Vlastne, cheesecake si pripravte priamo zo sušienok i masla. Budete ohromení jeho karamelovou chuťou! Navyše, potešíme všetkých tých, ktorí neradi pečú. Tento cheesecake je nepečený!

Ingrediencie na krémový cheesecake

  • 250 g sušienok Lotus (karamelové sušienky)
  • 115 g masla

Ingrediencie na krém

  • 300 g mascarpone
  • 150 g krémového syra philadelphia
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 200 g Lotus nátierky (karamelová nátierka)
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu

Ingrediencie na polevu a zdobenie

  • 100 g Lotus nátierky
  • približne 7 kúskov sušienok Lotus

Neprehliadnite: 11 TYPOV BOZKOV: Čo prezradia o vašej polovičke?

Karamelový lotus nepečený cheesecake - ako ho pripraviť?

Pripravte si tortovú formu a jej dno vysteľte papierom na pečenie, aby sa vám hotový cheesecake ľahšie vyberal.

Do mixéra vložte sušienky Lotus a rozmixujte ich. Poprípade ich len podrvte. Pridajte k ním roztopené maslo, premiešajte a vtlačte na dno tortovej formy. Hotový korpus aspoň na hodinku vložte do chladničky.

Medzitým sa pustite do prípravy krému. V miske si vyšľahajte smotanu a postupne pridávajte mascarpone i krémový syr. Lotus nátierku vložte na pár sekúnd do mikrovlnky alebo si ju roztopte nad vodnou parou. Uvedené množstvo nátierky primiešajte do krému. Na záver krém dolaďte vanilkovým extraktom.

Vyberieme korpus a natrieme naň krém. Uhladíme a vložíme do mrazničky na 30 minút.  

Na záver už len poleva. Roztopíme si Lotus nátierku a nalejeme ju na vychladený cheesecake. Na záver posypeme podrvenými sušienkami a podávame. Prajeme vám príjemné maškrtenie.

Aktualizované na 20.01.2024


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

12 komentárov

Ľubo Gombár 15.01.23 20:24

ĽG
karma
-1.00

Vyzerá svetovo
Isto vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 16.01.23 07:37

MS
karma
100.00

Sušienky Lotus sú pre mňa ku káve vždy naj. Skvelý cheesecake rada vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Ivana Šurániová 16.01.23 10:17

karma
100.00

vyzera super

  • 0
Odpovedať

Zuzana Jasna 16.01.23 11:35

ZJ
karma
-1.00

Určite vyskúšam:), mamča zbožňuje Lotus keksíky ku kávičke, tak koláčik jednoznačne zožne úspech:)

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 16.01.23 16:51

MM
karma
100.00

pri najbližšej príležitosti vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 16.01.23 18:31

MK
karma
100.00

Vie niekto, kde sa da zohnať Lotus nátierka?

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 16.01.23 18:49

karma
109.00

Mňam, mňam :-)

  • 0
Odpovedať

Helena Povalova 18.01.23 10:31

HP
karma
107.00

Ďakujem za recept. Už sa teším, kedy vynikajúci koláč pripravím.

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 21.01.23 22:08

MM
karma
107.00

Vyzerá veľmi dobre

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 19.02.23 21:06

MM
karma
107.00

Vyzerá veľmi dobre .

  • 0
Odpovedať

Katarína Šmidová 20.02.23 07:49

karma
-1.00

Mňam, ten musí chutiť skvelo

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 23.03.24 07:55

karma
-1.00

Občas ho robievam je skvelý

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní