Ovocie v čokoláde: Týmto pochúťkam neodolá nikto!

    • Zdieľaj:
- Ovocie v čokoláde
5 z 5

Pomarančová kôra v horkej čokoláde

Potrebujeme:

  • 2 veľké pomaranče
  • 1 šálka vody (250 ml)
  • 1 šálka cukru (250 ml)
  • 90 gramov 70 % horkej čokolády

Pomaranče dôkladne umyjeme pod tečúcou horúcou vodou. Kôru narežeme tak, aby sme vytvorili 4 až 5 zvislých rezov (od vrchu až po spodok). Každý kúsok nakrájame na tenké prúžky a dáme do hrnca. Zalejeme 2 šálkami vody a privedieme do varu. Varíme 5 minút, potom scedíme. Prilejeme čerstvú vodu (2 šálky) a znova privedieme do varu. Týmto sa odstráni časť horkosti šupky. Na panvici rozpustíme šálku cukru v šálke vody, pridáme šupky a dusíme ich asi 45 minút alebo až kým nie sú priesvitné. Po dokončení ich rozložíme na mriežku, necháme odkvapkať a vychladnúť. Namáčame ich v rozpustenej čokoláde, uložíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť v chladničke. 

5 z 5