Perníkové cantuccini

Perníkové cantuccini
  • 29.11.2016
  • Jarkapecie .sk

V predvianočnom čase tradične pripravujeme vianočné pečivo a medzi sortiment trvanlivých keksíkov môžete zaradiť aj tieto pôvodom talianske keksy.

Ich výhodou je, že môžete použiť orechy podľa svojej chuti a rovnako aj koreniny podľa obľúbenosti vo vašej domácnosti.

Príprava je jednoduchá, takže využijete pomoc rodinných príslušníkov, hlavne detí a spolu si potom pochutnáte na chrumkavých keksíkoch a horúcom  čajíku.

 Budete potrebovať (asi na 45 kúskov):

  • 150 g lieskových orechov (alebo mandlí)
  • 2 vajcia
  • 25 g masla
  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 20 g medu
  • 150 g trstinového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 5 g prášku do pečiva bez fosfátov
  • 15 g mletej škorice
  • 50 g sušených marhúľ (mäkkých)
  • štipka soli

Odporúčame tiež: Tipy na recepty z hlivy ustricovej

Recept na Perníkové cantuccini

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Marhule nakrájajte na malé kocky. Ak máte veľmi suché marhule, namočte ich na pol hodiny do vlažnej vody. V mise zmiešajte špaldovú múku, prášok do pečiva, perníkové korenie, štipku soli, trstinový cukor, dreň z vanilkového lusku. Pridajte zmäknuté maslo, rozšľahané vajcia a všetko premiešajte. Cesto nemieste dlho. Pridajte nasekané oriešky a marhule a zamiešajte do cesta. Cesto sformujte a zabaľte do fólie a dajte ho na 45 minút do chladničky.

Vychladené cesto rozdeľte na 2 časti, vytvarujte do 25 cm dlhých roliek. Rolky preložte na plech vyložený papierom. Pri teplote 190°C pečte na strednej mriežke zospodu asi 25 minút. Po tomto čase ich vyberte, nechajte asi 5 minút vychladnúť a ostrým nožom ich pokrájajte na 1,5 cm šikmé rezy. Poukladajte ich reznou plochou na plech a pri 180°C pečte ďalších 12-15 minút. Vychladnuté keksy uložte do dózy / každú vrstvu oddeľte papierom na pečenie. V chlade vydržia aj 6-8 týždňov.

Odporúčame tiež: Vianočná šošovicová polievka


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

15 komentárov

Ingrid Šimoniková 01.12.16 20:45

karma
74.00

skvelý recptík určite vyskušam

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 01.12.16 22:11

SK
karma
114.00

na takéto recepty sa u vás vždy teším

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 02.12.16 18:27

MM
karma
107.00

Zaujímavé. Vyzerá to dobre.

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 02.12.16 21:02

AK
karma
100.00

určite aj chutné

  • 0
Odpovedať

Lucia Belková 03.12.16 00:37

LB
karma
-36.00

Ešte nikdy som takéto keksy neskúšala, hoci pečiem rôzne druhy pečiva na Vianoce, možno tento rok skúsim

  • 0
Odpovedať

Marcela Mantičová 03.12.16 18:48

karma
-1.00

netradičné,vyskúšame :-)

  • 0
Odpovedať

simona vician 04.12.16 00:07

SV
karma
100.00

obavam sa, ze pri citani vasich receptov budu nase vianoce o 24 druhoch sladkeho :)))) som rada ked nie je recept s bielou mukou, u mna plus

  • 0
Odpovedať

Ivana Šurániová 05.12.16 11:31

karma
100.00

Vyzera to super milujem pernikove pochutky

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 05.12.16 19:05

MM
karma
100.00

možno vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 14.12.16 13:14

karma
108.00

Niečo nové,zdravé tecepty milujem

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 10:52

MZ
karma
-1.00

Vyskúšame, vyzerajú super a chutne :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 22.12.16 23:46

JS
karma
-1.00

zaujímavý recpept

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 22.12.16 23:46

JS
karma
-1.00

Zaujímalo by ma ako to chutí

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 22.12.16 23:47

JS
karma
-1.00

luxusný recept

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 23.12.16 14:17

AK
karma
100.00

vyzerajú zaujímavo

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní