Ponorte sa do červeného zamatu a okúste chuť dezertu Red Velvet

Ponorte sa do červeného zamatu a okúste chuť dezertu Red Velvet

    • Zdieľaj:
  • 21
  • 3

Už ste počuli o zmyselnom dezerte s názvom Red Velvet? Tento jedinečný zákusok pôvodom z Ameriky si podmanil celý svet nielen svojou netradičnou farbou, ale aj vláčnou a zamatovo jemnou chuťou.

Nechajte sa aj vy zviesť pôvabom a rafinovanosťou torty Red Velvet. Pripravte si ju jednoducho vďaka prémiovej zmesi na pečenie od Dr.Oetker.

Legenda spoza oceánu

Zamatová história Red Velvet sa údajne začala písať okolo roku 1920, kedy sa americkým cukrárom v luxusnom hoteli Waldorf-Astoria v New Yorku podarilo vykúzliť nadýchaný koláč jemnej textúry, dnes prezývaný ako „zamatový“. Počas svojej dlhej cesty za slávou získal niekoľko pomenovaní príznačných podľa typicky červeného sfarbenia. Najznámejšie prívlastky boli mahagónová torta, diablov koláč či veselá vianočná torta. Postupom času sa tento podmanivý zákusok stal vyhľadávanou pochúťkou „veľkého jablka“, odkiaľ zavítal aj do ostatných kútov sveta a stal sa tak špecialitou mnohých reštaurácií.

Odporúčame prečítať: 3 rýchle recepty na slané koláče QUICHE, ktoré vás zasýtia

Ponorte sa do červeného zamatu a okúste jeho sladkú chuť

Zdroj: Shutterstock®

Jednoduchá príprava – veľkolepý výsledok

Ak nemáte čas na zdĺhavú prípravu zákuskov alebo ste cukrársky začiatočník, vyskúšajte zmes Red Velvet od Dr. Oetker. Prekvapí vás jednoduchým a rýchlym procesom prípravy, vďaka ktorému vám ostane viac času na degustáciu s priateľmi. Jedno balenie obsahuje dve vrecúška – zmes na prípravu korpusu a zmes na krém.

 Možností je niekoľko

Zamatovo jemné cesto červenohnedej farby perfektne dopĺňa nadýchaná, kontrastne biela náplň. Krém do torty Red Velvet možno pripraviť niekoľkými spôsobmi, záleží len na vašej chuti.

V prípade, že ste milovníkom sladkých náplní, smotana na šľahanie či obľúbené mascarpone je to pravé pre vás. Ak preferujete rafinovane sladkokyslý krém, siahnite po kyslej smotane. Ak sú vám blízke bohaté krémové náplne, pripravte si čerstvý smotanový syr.

Cesto Red Velvet možno taktiež pripraviť viacerými spôsobmi. Ak hľadáte nenáročný dezert, štýlový na prezentáciu, zvoľte Red velvet vo vysokých sklenených pohároch s drobným červeným ovocím. V prípade, že chystáte narodeninovú oslavu pre najmenších, rozhodne zabodujete farebnými mini tortičkami alebo roztomilými cake pops. Cez víkendy vás nesklamú obľúbené a na prípravu jednoduché cup cakes.

Odporúčame prečítať: Domáci chlebík s medvedím cesnakom a bylinkovým maslom


    • Zdieľaj:
  • 21
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Lucia Valková 25.03.17 06:38

LV
karma
108.00

Už som o nom pocula,vyzerá slávnostne.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 26.03.17 17:06

MM
karma
107.00

ja robím podobné dezerty vlastnoručne, cez leto z čerstvého, v zime zmrazeného ovocia z vlastnej úrody, mám v rodine na ne "licenciu" :-)

  • 0
Odpovedať

Janka Sláviková 07.04.17 20:17

JS
karma
-1.00

v posledných dňoch som o ňom veľa čítala, dúfam, že na Veľkú noc vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Suchá pleť bude minulosťou – vyskúšala si už kyselinu mliečnu?
Pleť

Suchá pleť bude minulosťou – vyskúšala si už kyselinu mliečnu?

  • 125
  • 6
  • 05.02.2021
Laminácia obočia ako alternatíva microbladingu: Oplatí sa alebo nie?
Líčenie

Laminácia obočia ako alternatíva microbladingu: Oplatí sa alebo nie?

  • 2
  • 3
  • 23.01.2021
Vieš, čo pleť potrebuje, aby bola stále krásna a zdravá?
Pleť

Vieš, čo pleť potrebuje, aby bola stále krásna a zdravá?

  • 64
  • 0
  • 20.01.2021
TOPlist