Pripravte si lahodný Frangipane tart s hruškami

Pripravte si lahodný Frangipane tart s hruškami
  • 20.09.2015
  • Petronela Kotlárová

Musíte mi dať za pravdu, že vyzerá úchvatne!

Jednak škoda zjesť takú nádheru, no zase by bola škoda neochutnať ju...

Dezertík znova z plodov záhradky - tentokrát siahneme po hruškách.

Na nedeľné popoludnie ako stvorený.
 

Doba prípravy: asi 25 minút

Prísady na prípravu Frangipane tart:

Na cesto:

  • 1 balíček mrazeného alebo chladeného lístkového cesta (400 g)

Na náplň:

  • 150 g Marcipánu Dr.Oetker
  • 2 vajcia
  • 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
  • 2 PL rumu
  • štipka soli
  • kôra z jedného chemicky neošetreného citróna
  • 3 zrelé hrušky

Na potretie:

  • 3 zarovnané PL marhuľového džemu

Ešte potrebujeme:

  • koláčovú formu (Ø 28 cm)
  • váľok
  • štetec alebo pierko

Odporúčame vyskúšať: Babičkin šťavnatý jablkový koláč

frangipane-tart-s-hruskami

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

1. Na prípravu cesta vyvaľkáme lístkové cesto (mrazené cesto predtým necháme rozmraziť). Cesto vložíme do vymastenej koláčovej formy, orežeme okraje a na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou.

2. Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky. Elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme marcipán, vajcia, vanilkový cukor, rum, soľ a citrónovú kôru dohladka. Náplň rozotrieme na cesto. 

Hrušky olúpeme, rozpolíme a zbavíme jadier. Každú polovicu nakrojíme, aby vytvorila vejár, a rozdelíme na náplň. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 190 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 35 minút

3. Na potretie zahrejeme marhuľový džem a povrch ešte teplého koláča potrieme.

Odporúčame vyskúšať: Zdravé recepty: Cuketové lodičky


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Erika Špacírová 21.09.15 09:54

karma
93.00

mňam, milujem hrušky :)

  • 0
Odpovedať

Simona Vargová 21.09.15 10:39

SV
karma
-1.00

vyzerá chutno :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 08:51

MR
karma
-1.00

mám veľmi rada hrušky a recepty s lístkovým cestom tiež :)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 11.07.18 16:23

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní