Recept: Bublanina s ríbezľami – bez lepku

Recept: Bublanina s ríbezľami – bez lepku
  • 18.06.2017
  • Jarkapecie .sk

    • Zdieľaj:
  • 7

Bublanina je pre mňa prázdninový letný koláč plný drobného ovocia. Najradšej ju pripravuje s ríbezľami, čerešňami, višňami, ale aj kombinácie s marhuľami, černicami, egrešmi a sú skvelé. Jednoduché cesto, bez zbytočného tuku a krémov, rýchlo pripravené. Pečiem ju najčastejšie na celý plech, ale aj v okrúhlej forme vynikne. Doprajte si k nej pri slávnostnej príležitosti kopček dobrej vanilkovej zmrzliny.

Budete potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 70 g ryžovej hladkej múky
  • 50 g kukuričnej múky
  • 30 g pohánkovej múky
  • 100 g trstinového cukru ( mletého)
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • štipku soli
  • kôru z jedného bio citróna
  • 2 čl bezfosfátového prášku do pečiva
  • 0,5 dl kokosového tuku ( oleja, ghee)
  • 0,5 dl mlieka
  • ovocie ( ríbezle 400 g)

Odporúčame prečítať: Malinový tvarožník – cheesecake

Bublanina bez lepku

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

V jednej mise zmiešajte múky, soľ a prášok do pečiva. Oddeľte žĺtky a bielky. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh. Trstinový cukor (môžete si ho pomlieť na kávovom mlynčeku) vyšľahajte spolu so žĺtkami a vanilkovým extraktom do hustej peny. Pridajte kôru z bio citróna a zamiešajte. Striedavo do tejto hmoty vmiešavajte suchú zmes a vyšľahané bielka.

Cesto rozotrite na plech. Ten môžete vymastiť tukom a posypať ryžovou múkou, ale stačí aj papier na pečenie. Na rozotreté cesto dajte umyté odkvapkané ovocie. Bublaninu pečte pri teplote 170°C asi 20 minút.


Drevenou špajľou urobte test v strede plechu, ak sa na špajľu nenalepí cesto je upečená. Samozrejme môžete bublaninu pocukrovať ja som si už odvykla.

Odporúčame prečítať: Krehký koláč s mandľovým krémom a rebarborou

Bublanina s ríbezľami

Zdroj: Shutterstock®


    • Zdieľaj:
  • 7
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Soňa Krátka 18.06.17 15:34

SK
karma
113.00

ríbezle nám už dozrievajú...

  • 0
Odpovedať

rudolf pothe 18.06.17 15:54

RP
karma
-1.00

vyzera chutne...

  • 0
Odpovedať

Žofia Mažáriová 18.06.17 17:03

ŽM
karma
117.00

Ak tam nie je aspoň tvaroh, nič pre mňa. Bublaninou si ma nikto nezíska.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 18.06.17 18:00

DB
karma
103.00

bublanina s hocijakým ovocím je veľmi vďačný dobrý a rýchly koláčik...

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 18.06.17 19:12

MM
karma
107.00

s ríbezlí pečiem rada múčniky, ale ešte radšej nepečené s jogurtom alebo tvarohom a želatínou

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 20.06.17 07:52

MF
karma
67.00

bublanina s kyslastými ríbezľami je moja topka...

  • 0
Odpovedať

Zuzana Úradníková 20.06.17 14:28

karma
74.00

Mnam,vyskusam :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Štrúdľa na slano so špenátom a kozím syrom: Skús niečo netradičné
Bezmäsité jedlá

Štrúdľa na slano so špenátom a kozím syrom: Skús niečo netradičné

  • 7
  • 22.09.2021
Recept: Najlepší tvarohový koláč s broskyňami – nič ho neprekoná!
Dezerty

Recept: Najlepší tvarohový koláč s broskyňami – nič ho neprekoná!

  • 12
  • 08.08.2021
Ryžový puding: Voňavá jesenná maškrta pre malých i veľkých
Dezerty

Ryžový puding: Voňavá jesenná maškrta pre malých i veľkých

  • 4
  • 25.09.2021
TOPlist