RECEPT: Gaštanovo-čokoládový zákusok bez múky – ten musíš ochutnať!

RECEPT: Gaštanovo-čokoládový zákusok bez múky – ten musíš ochutnať!

Máte radi pečené gaštany alebo si radi pochutnáte na lahodných gaštanových jazýčkoch? V tom prípade si jednoznačne zamilujete i koláčik, na ktorý vám dnes prinášame recept. Gaštanovo-čokoládový zákusok je naozaj veľmi jednoduchý na prípravu. Nemusíte sa obávať, že na ňom niečo pokazíte alebo že pri jeho pečení strávite dlhé hodiny. Hotový je raz-dva a dozaista nadchne nielen milovníkov gaštanovej chuti. Chcete si aj vy po ňom pooblizovať všetky prsty? Tak hor sa do pečenia!

Vyskúšaj aj: Recept na zdravý dezert? Skús famózne proteínové guličky 3x inak

gaštanovo-čokoládový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Budeme potrebovať:

  • 250 g gaštanového pyré
  • 3 vajcia
  • 100 g čokolády na varenie
  • 200 ml kyslej 18 % smotany
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • štipku soli
  • džem podľa vlastnej chuti
gaštanový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Nikol Turková

Postup:

  1. Na začiatku si oddelíme bielka od žĺtkov a každé dáme do samostatnej misky. V jednej mise vyšľaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh. V druhej nádobe zase vymiešame gaštanové pyré so žĺtkami a cukrom. Použiť však môžete aj iné sladidlo, napríklad med. Ak však nepotrebujete zákusok až taký sladký, nemusíte pridávať žiadne sladidlo.
  2. Následne do gaštanovej hmoty pomaly zapracujeme sneh z bielkov. Vznikne nám tak ľahučké cesto.
  3. Nádobu na pečenie vytrieme maslom a rovnomerne v nej pripravené cesto rozotrieme. Uvedené množstvá ingrediencií vám vystačia pri použití menšieho plechu. Pri pečení vo väčšej nádobe môžete použiť dvojnásobné množstvá.
  4. Cesto pečieme pri teplote 180 °C asi 20 až 25 minút. Po upečení ho necháme dostatočne vychladnúť.
  5. Medzitým si vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť čokoládu a keď mierne ochladne, vmiešame do nej kyslú smotanu.
  6. Ochladnuté cesto potrieme obľúbeným džemom. Dokonalou voľbou sú najmä kyslejšie džemy, napríklad ríbezľový či čučoriedkový.
  7. Nakoniec na koláčik opatrne navrstvíme čokoládový krém. Vrch tiež môžeme ozdobiť sladkým farebným posypom. Necháme ho v chlade ešte trochu stuhnúť a môžeme podávať. Dobrú chuť!

Odporúčame: Recept na obrátený koláč s banánmi a karamelom: Dôvod začať piecť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Ľubica Šťastná 28.02.19 07:31

ĽŠ
karma
100.00

Rýchly, jednoduchý a určite i chutný!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 28.02.19 18:22

MM
karma
100.00

určite výborný, ale mne sa hodí skôr na jesenné obdobie

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 28.02.19 22:38

karma
109.00

Gaštany mám veľmi rada,aj gaštanové zákusky.Určite vyskúšam aj tento.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Beránková 20.03.19 13:56

ZB
karma
-1.00

jednoduchý a zároveň chutný :-)

  • 0
Odpovedať

Lucia Maninová 10.04.19 13:33

LM
karma
-1.00

vynikajúce.. vhodné aj do tortovej formy a ľahučká torta je na svete..

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 16.05.19 11:40

KK
karma
105.00

vyskúšala som, ale bez cukru a kyslej smotany, bol perfektný

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní