Recept: Medová torta s tvarohom a malinami

Recept: Medová torta s tvarohom a malinami
  • 22.07.2017
  • Medové Motúzy.sk

Agátový med z našej včelnice medové motúzy mám najradšej, pretože lahodne chutí a nekryštalizuje.

Pripravujem z neho korpus na medovú roládu a plním ho dobrotami od výmyslu sveta.

Vymyslela som z neho aj túto šťavnatú tvarohovú tortu a čerstvými malinami. Mňam!

Potrebujeme na 1 plech:

  • 4 vajcia
  • 250 g agátového medu
  • 1 ČL sódy bikarbóny
  • 150 g hladkej múky

Na plnku:

  • 1 pohár slivkového lekváru
  • olej na vymastenie tortovej formy
  • 120 g kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 balíčky želatínového stužovadla
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • práškový cukor na posypanie
  • 500 g odkôstkovaných sliviek alebo malín
  • 250 g malín alebo černíc

Vyskúšaj tiež: Lahodná a krémová zmrzlina s jahodami a karamelizovanou bazou

Medová torta s tvarohom a malinami

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Vajcia rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vyšľaháme s medom na krémovú svetlú zmes. Múku preosejeme a premiešame so sódou bikarbónou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Po častiach striedavo pridávame do žĺtkovej masy vyšľahaný sneh a preosiatu múku. Premiešavame metličkou na sneh ale len zľahka. Roláda tak bude obzvlášť nadýchaná.

Rúru vyhrejeme na 180 °C. Na plech vystlaný papierom na pečenie navrstvíme medové cesto a rovnomerne rozotrieme. Pečieme asi 10 až 12 minút. Ale 10 minút by malo byť tak akurát.

Na stôl si pripravíme kuchynskú utierku a posypeme ju práškovým cukrom. Upečenú roládu preklopíme na utierku, tak aby bol papier na vrchu. Trochu ho pokvapkáme studenou vodou a opatrne stiahneme. Roládu hneď aj s utierkou zvinieme a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu rozvinieme.

Rozrolované cesto potrieme slivkovým lekvárom a znovu zrolujeme. Roládu nakrájame na plátky široké asi 1 centimeter. Dno tortovej formy vymastíme. Slimáčiky poukladáme tesne vedľa seba na dno formy. 120 g cukru premiešame s vanilínovým cukrom a so želatínovým stužovadlom, primiešame do tvarohu. Vyšľaháme smotanu a zmiešame ju s tvarohovou zmesou. Polovicu krému natrieme na korpus vytvorený so slimáčikov rolády. Na krém naukladáme pokrájané slivky a celé maliny či černice. Navrch natrieme zvyšný krém. Dozdobíme malinami, černicami alebo aj zvyšnými slimáčikmi rolády. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Príprava receptu, foodstyling, dekorstyling, text a foto: Jana Štrbková, viac mojich skvelých receptov nájdete na mojej stránke: www.medovemotuzy.sk

medovemotuzy.sk

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Mária Terefenková 22.07.17 07:45

MT
karma
86.00

Med, tvaroh, maliny, samé dobré veci.

  • 0
Odpovedať

Zuzana Úradníková 22.07.17 12:25

karma
79.00

Mnam dala by som si ☺

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 22.07.17 12:37

SK
karma
114.00

vyzerá skvele na letnú oslavu ako stvorená

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 22.07.17 12:56

KK
karma
105.00

maliny mám na záhrade, akurát, že je moc teplo a nechce sa mi piecť, aspoň sa pokochám pohľadom :)

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 22.07.17 13:15

karma
108.00

Vyzerá úžasne,chystám oslavu,určite vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Soňa Kelemenová 23.07.17 10:42

SK
karma
86.00

super ingrediencie... vyskusam.. same zdrave veci

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 23.07.17 21:13

DB
karma
117.00

krásna a iste aj veľmi chutná torta...

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 24.08.17 10:16

MF
karma
-1.00

výborná kombinácia surovín, krásna na pohľad a určite famózna na chuť

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 09.11.17 13:46

SH
karma
123.00

mňam, tá musí byť výborná

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 22.12.17 21:04

SK
karma
114.00

musí byť výborná

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní