Recept na Anjelské rezy

Recept na Anjelské rezy

    • Zdieľaj:
  • 19
  • 14

Jedným z najkrajších symbolov Vianoc je nepochybne vianočný stromček. Ozdobený množstvom rôznych dekorácií, medzi ktorými nesmie chýbať ani anjel. Je to symbol Vianoc, ktorý je zosobnením dobra a nad každým rozprestiera svoje ochranné krídla.

K Vianociam neodmysliteľne patrí pečenie koláčov. Ak patríte k milovníčkam osvedčených receptov, tak tentokrát by ste mohli spraviť výnimku. Upečte si s nami a s Dr. Oetker-om lahodné Anjelské rezy, ktoré ulahodia nielen oku svojím krásnym, čistým a nežným vzhľadom, ale aj lahodnou chuťou. 

Anjelské rezy (rafinované a lahodné, ľahká príprava)

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 24 porcií

Na cesto potrebujeme:

2 bielky, 2 žĺtky, 120 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 150 ml smotany na šľahanie, 200 g polohrubej múky, ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na vanilkovú náplň:

2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker, 750 ml mlieka, 250 g zmäknutého masla, 150 g práškového cukru, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, 4 PL rumu

Na kokosovú náplň:

500 ml smotany na šľahanie, 1 balíček Crème Olé s kokosovou príchuťou Dr.Oetker, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 50 g strúhaného kokosu

Na ozdobenie:

20 g strúhaného kokosu, Perličky strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), elektrický ručný šľahač

Odporúčame prečítať: Muffiny s prekvapením pre všetky zvedavé deti

Anjelské rezy

Zdroj: Shutterstock®

1. V mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

    

     Elektrická rúra: 170 °C
     Teplovzdušná rúra: 150 °C
     Plynová rúra: stupeň 3

     Doba pečenia: asi 25 minút

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so 750 ml mlieka. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.

4. Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.

5. Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.

TIP: Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.

Odporúčame prečítať: Recept na domáce banánové kokosky


    • Zdieľaj:
  • 19
  • 14
Návrat hore
Autor článku

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

14 komentárov

Soňa Krátka 19.12.16 12:36

SK
karma
119.00

vyzerajú úžasne, len pri tých "strieborných ozdôbkach" mám pocit, že idem jesť korálky

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 19.12.16 12:41

SK
karma
119.00

....ale aj tak vyzerajú "anjelksy"

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 19.12.16 16:35

AK
karma
117.00

vyzerajú ozaj anjelsky

  • 0
Odpovedať

simona vician 19.12.16 20:34

SV
karma
100.00

vyzeraju tak jemnucko, skoda len, ze doma by som ich jedla asi sama, lebo ani muz ani deti nemaju radi slahackove zakusky...

  • 0
Odpovedať

Mária Chromíková 19.12.16 20:38

MC
karma
108.00

Dobrý typ na Silvestrovský zákusok .

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 19.12.16 21:00

PV
karma
94.00

Fajn recept.. Tieto perličky mám , aj zlaté , tak ich aspoň použijem na tento zákusok.. A dala by som tam ten ananás, a bude koláčik šťavnatejší..

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 20.12.16 21:26

IM
karma
100.00

lákavé hned na pohlad

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 10:45

MZ
karma
-1.00

Mala som možnosť ich ochutnať a sú naozaj vynikajúce :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 22.12.16 22:52

JS
karma
-1.00

mňam

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 22.12.16 22:53

JS
karma
-1.00

vyzerá to veľmi chutne

  • 0
Odpovedať

Jana Šurkovská 29.12.16 20:22

karma
-1.00

vyzerá lákavo, dobrý tip na Nový rok

  • 0
Odpovedať

Blažena Sádovská 02.01.17 12:14

BS
karma
102.00

Rezy vyzerajú lákavo, naozaj "anjelsky":))

  • 0
Odpovedať

Iveta Sýkorová 02.01.17 22:24

IS
karma
-1.00

kolac vyzera fantasticky, urcite vyskusam upiect!

  • 0
Odpovedať

Martina Putoráková 15.01.17 14:41

MP
karma
97.00

Vyzeraju uzasne, urcite vyskusam :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Dekoratívna kozmetika

TEST: Rúže GOSH Luxury v odtieňoch Adore a Nudity

  • 110
  • 6
  • 01.11.2020
Elektronika

TEST: Philips 5400 Series Plnoautomatický kávovar pre skutočného pôžitkára

  • 76
  • 3
  • 11.11.2020
Pleťová kozmetika

Moje skúsenosti s kozmetikou Medical Beauty – kompromis skvelej kvality a prijateľnej ceny

  • 221
  • 2
  • 18.10.2020
TOPlist