Recept na bábovku trochu inak: Takto jej dodáš sviežosť!

Recept na bábovku trochu inak: Takto jej dodáš sviežosť!

    • Zdieľaj:
  • 5

Ak sa zubami-nechtami držíte osvedčenej klasiky a už roky bábovku pripravujete výlučne podľa jediného receptu, dnes vás zrejme príliš neohúrime. Recept na bábovku trochu inak, ktorý sme vypátrali, však určite stojí za pozornosť a ešte lepšie – za vyskúšanie. Stále totiž pôjde o bábovku, ale oveľa sviežejšiu, zdravšiu a menej suchú, než na akú sme bežne zvyknuté. Tak čo, vyskúšate?

Bude sa ti páčiť: Recept na šípkový lekvár: Sprav si zásoby už teraz!

citrónová bábovka

Zdroj: Shutterstock®

Na prípravu bábovky budete potrebovať:

Nech vás nevyľaká počet ingrediencií, ako aj fakt, že možno nie všetky bývajú bežnou súčasťou vašej kuchyne. Ak si však dáte tú námahu a pripravíte si bábovku presne podľa tohto receptu, výsledný efekt vás mimoriadne milo prekvapí. A to za trošku práce navyše stojí, no nie?

  • 200 g celozrnnej múky (ideálne špaldovej)
  • 130 g cukru (ideálne trstinového)
  • 125 ml mlieka (ideálne mandľového)
  • 85 ml oleja (ideálne olivového)
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • 40 g kukuričného škrobu
  • 4 vajíčka
  • 2 PL citrónovej kôry
  • 1 ČL vanilky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL soli
  • trošku práškového cukru na posypanie
recept na bábovku

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

Vajíčka dobre vyšľahajte s cukrom, po chvíli pridajte citrónovú kôru a šľahajte, kým vám nevznikne pena. Napokon pridajte vanilku, šťavu z citróna a olej a ešte chvíľku šľahajte. Do vyšľahanej zmesi postupne a „na striedačku“ pridávajte múku, škrob a kypriaci prášok, zmiešaný s múkou plus mlieko, pričom už len jemne premiešavajte ručne, bez použitia šľahača.

Pripravte si vymastenú bábovkovú formu a cesto do nej prelejte. Pečte na 180 °C, približne pol hodinu. Po upečení a vychladnutí bábovky ju ešte jemne posypte práškovým cukrom. Citrón, ako aj ostatné uvedené ingrediencie, dodajú bábovke nezameniteľnú chuť, ale o tom sa už budete musieť presvedčiť samy. :-)

- Anketa

ZVYKNETE PIECŤ BÁBOVKU?

Odpovedalo 25 ľudí  

Áno, ale len tú klasickú
40%
Áno, rada / rád ju skúšam zakaždým inak
44%
Nie, ale túto vyskúšam
12%
Nie, nemám to rada / rád
4%

    • Zdieľaj:
  • 5
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Ľubica Šťastná 03.09.18 05:07

ĽŠ
karma
100.00

Určite stojí za pozornosť a ešte lepšie – za vyskúšanie.

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 07.09.18 16:27

DB
karma
106.00

kukuričný škrob a citrónová šťava dajú bábovke vláčnosť a jemnú chuť, páči sa mi...

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 08.09.18 17:09

JK
karma
100.00

Pečiem veľa a bábovku každý týždeň a rada vyskúšam aj túto

  • 1
Odpovedať

Alžbeta Stanková 09.09.18 11:43

AS
karma
114.00

určite vyskúšam, recept už mám na časovej osi môjho fb- vnúčik sa poteší

  • 1
Odpovedať

Ján Komada 23.11.18 16:55

JK
karma
103.00

bábovečku mám rád priatelka pečie často

  • 1
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Perlový prášok v kozmetike – aké má účinky? Vraj naň nedala dopustiť ani Kleopatra!
Pleť

Perlový prášok v kozmetike – aké má účinky? Vraj naň nedala dopustiť ani Kleopatra!

  • 0
  • 31.05.2022
Vlasové doplnky nielen na letné festivaly: 90. roky hlásia COMEBACK!
Vlasy

Vlasové doplnky nielen na letné festivaly: 90. roky hlásia COMEBACK!

  • 0
  • 20.07.2022
Prečo sa postupom veku začínajú objavovať fúziky u žien? Tabu, o ktorom sa nehovorí!
Pleť

Prečo sa postupom veku začínajú objavovať fúziky u žien? Tabu, o ktorom sa nehovorí!

  • 3
  • 25.04.2022
TOPlist