Recept na Jahodový koláč s kokosovým pudingom

Recept na Jahodový koláč s kokosovým pudingom
  • 26.07.2016
  • Jarkapecie .sk

Jahody používam skôr do jogurtových  plniek a krémov, koláčov bez pečenia a tento recept ma zaujal aj tým, že sa jahody pečú, ale hlavne ma zaujal puding z kokosového mlieka.


Puding dokážem jesť kedykoľvek a je to niečo, čo  mi dokáže vyvolať pocity domova, našej kuchyne a pohár plný ešte teplého pudingu  :)  Recept som si našla na internete a ako to už mám vo zvyku, poupravovala som ho do tejto podoby. Mám rada výzvy a už len to, že autorka spomenula na začiatku, že sama neverila výsledku ma nútilo vyskúšať, či sa mi to podarí. A podarilo, koláč chutil každému  :)


Príprava je veľmi jednoduchá, ja som z pôvodného receptu vynechala 100 g špaldovej múky a pridala som viac mandlí. Ak použijete bezlepkové ovsené vločky je tento zákusok vhodný aj pre celiatikov.

Odporúčame prečítať: Recept: Marhuľové galettes

jahodovy kolac s kokosovym pudingom, jarka pecie

Zdroj: Shutterstock®

Budete potrebovať (do kruhovej formy):

  • 200 g ovsených vločiek
  • 100 g mandlí (orechy)
  • 70 g trstinového cukru
  • 1 čl vanilkového extraktu
  • 100 ml slnečnicového oleja

 Na plnku:

  • 400 ml kokosového krému (mlieka)
  • 2 ks vanilkového pudingového prášku
  • 70 g trstinového cukru
  • 300 g čerstvých jahôd

Odporúčame prečítať: Recept na kváskové ovocné koláče

jahodovy kolac s kokosovym pudingom, jarka pecie

Zdroj: Shutterstock®

 Postup:

  • Ovsené vločky a mandle rozmixujte  spolu s cukrom, pridajte vanilkový extrakt a olej. Vypracujte cesto, ktoré vtlačte do okrúhlej formy, ktorú ste predtým vymazali kokosovým tukom. Cesto vtlačte tak, aby vám vznikli okraje.
  • Kokosový krém prešľahajte s cukrom a dvomi práškami pudingu. Zmes prelejte na korpus a husto poukladajte rozpolenými jahodami.
  • Pečte pri teplote 170°C asi 45 minút.
  • Koláč nechajte úplne vychladiť, pudingová náplň stuhne a dá sa dobre krájať.

Viac receptov nájdete na: www.jarkapecie.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Lucia Šeptáková 26.07.16 06:21

karma
108.00

Super že je aj pre celiatikov,sú v ňom samé mňam veci.

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 26.07.16 08:22

SK
karma
114.00

tak tento recept ma veľmi oslovil...

  • 0
Odpovedať

Lucia Kobíková 26.07.16 08:33

LK
karma
100.00

Mňamka. Niekedy ho spravim ;)

  • 0
Odpovedať

Magdaléna Križanová 26.07.16 09:39

MK
karma
92.00

vyzerá pekne :-D

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 26.07.16 14:53

MZ
karma
92.00

sú tam samé dobré ingrediencie takže určite je to veľká dobrota

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 26.07.16 15:24

IM
karma
100.00

mat to tak teraz pred sebou naozaj nie len na obrázku

  • 0
Odpovedať

Marianna Rajniaková 26.07.16 20:37

MR
karma
109.00

vyzerá a určite aj chutí výborne

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 17.06.18 23:05

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní