RECEPT na jesenný cheesecake: V hlavnej úlohe tekvica či batat!

RECEPT na jesenný cheesecake: V hlavnej úlohe tekvica či batat!

Aj vy milujete cheesecake? Jednoduchý zákusok, ktorý zvládne pripraviť každý, má milióny fanúšikov po celom svete. V Amerike ho dokonca milujú natoľko, že v posledný júlový deň tento dezert oslavujú počas Národného dňa cheesecakov.

Druhov cheesecakov existuje naozaj nespočetne. Jahodový cheesecake či čokoládový cheesecake sú síce osvedčené klasiky, no tento zákusok má i netradičné podoby. Ako chutí jesenný cheesecake a čo sú jeho hlavné ingrediencie?

V hlavnej úlohe tekvica či batat

Aj keď december už všetci považujeme za zimný mesiac, prvý zimný deň pripadá až na 21. decembra. Dovtedy u nás oficiálne vládne jeseň a my tak máme naozaj veľa času na to, aby sme si pripravili jeden z jesenných cheesekakov, na ktoré nájdete recepty v našej galérii.

Čo môžete očakávať? Každý jesenný cheesecake bude obsahovať jednu alebo viac kľúčových ingrediencií, ktoré pripomínajú jeseň ako žiadne iné. Bude to napríklad skvelá tekvica, zdravý batat alebo nesmrteľné jabĺčko, ale koniec koncov, poďte sa o tom presvedčiť sami. Po prejdení všetkých troch receptov nám nezabudnite zodpovedať anketu pod článkom o tom, ktorý vás oslovil úplne najviac.

Odporúčame: Jednoduchý recept na apple pie: Tento jablkový múčnik budeš milovať!

- TOP recepty na jesenné cheesecaky
1 z 3

Tekvicový cheesecake

Nič nehovorí jeseň tak ako tekvica. Práve na jeseň ich je prebytok, a tak z nich pripravujeme polievky, omáčky či iné pochúťky. Jednou z nich môže byť aj sladký cheesecake podľa Inside BruCrew Life.

Ingrediencie na cesto:

  • 250 g ľubovoľných sušienok (výborné sú zázvorové)
  • 6 lyžíc roztopeného masla
  • 30 g cukru (voliteľné, ak sú sušienky sladké, netreba)

Ingrediencie na náplň:

  • 250 g mascarpone alebo krémového syra
  • 125 g trstinového cukru
  • 60 g kryštálového cukru
  • 60 ml šľahačkovej smotany
  • 400 g tekvicového pyré
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 35 g hladkej múky
  • 1 lyžica mletej škorice
  • 1 lyžica mletého muškátového oriešku
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1/2 lyžičky pomletých klinčekov
  • 3 veľké vajcia

Postup prípravy:

  1. Rúru si predhrejeme na 165 stupňov, na jej spodok dáme hlbší plech, ktorý naplníme aspoň z polovice vodou. Kruhovú tortovú formu si vystelieme papierom na pečenie.
  2. Sušienky si rozdrvíme v mikroténovom vrecúšku pomocou valčeka a dôkladne ich obalíme rozpusteným maslom, prípadne s cukrom. Zmes vtlačíme do kruhovej formy.
  3. Dôkladne si zmiešame mascarpone s oboma druhmi cukru, pridáme tekvicové pyré, múku, vanilku a všetky koreniny. Vymiešame.
  4. Začneme s pridávaním vajec po jednom. Každé zapracujeme zvlášť. Hotové cesto vylejeme na sušienkový základ do formy a dáme do rúry na 90 minút. Forma musí byť umiestnená nad plechom s vodou.
  5. Po upečení necháme cheesecake 5 minút postáť a nožom ho po obvode uvoľníme z formy. Necháme ho chladnúť hodinu a potom ho premiestnime do chladničky na niekoľko hodín.
  6. Cheesecake odstránime z formy a ozdobíme šľahačkou a sušienkami.
- Anketa

KTORÝ JESENNÝ CHEESECAKE VÁS OSLOVIL NAJVIAC?

Odpovedalo 17 ľudí  

Slinky sa mi zbiehajú na tekvicový.
6%
Určite otestujem batatový.
0%
Jabĺčko je klasika!
12%
Všetky vyzerajú skvele.
82%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Daniela Bieliková 08.11.20 13:28

DB
karma
117.00

Ten tekvicový vyzerá fantasticky!

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 08.11.20 16:29

MM
karma
100.00

tekvicový vyzerá dobre, máme ešte niečo z úrody, vyskúšame

  • 0
Odpovedať

Tomáš Kamenár 08.11.20 19:48

TK
karma
105.00

vôbec to ani len chutne nevyzerá

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 09.11.20 07:47

ĽŠ
karma
100.00

Všetky vyzerajú lákavo!

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 09.11.20 09:36

KK
karma
105.00

Z tekvice som robila už všeličo, ale sladký dezert som ešte neskúšala.

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 09.11.20 18:32

ĽU
karma
100.00

vyzerajú dobre

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 09.11.20 21:22

karma
109.00

Hned by som ochutnala...a z každého kúsok :-)

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 27.11.20 16:14

MM
karma
107.00

vyzerajú super

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní