RECEPT: Nepečený čokoládový dezert len z 2 surovín

RECEPT: Nepečený čokoládový dezert len z 2 surovín

Niekedy sa oplatí zhrešiť a najmä v prípade, ak ste milovníkmi všetkého sladkého. Ak neformujete postavu do plaviek, pretože vám je jedno, ako v nich budete vyzerať alebo preto, lebo vám bol nadelený skvelý a plne fungujúci metabolizmus, tak tento dezertík vás dostane do kolien. A aj keď postavu formujete, tak sa zhrešiť oplatí. Teda v prípade tejto sladkej čokoládovej bomby určite!

Ak neradi pečiete z akéhokoľvek dôvodu, tak tento nepečený dezert je skvelým riešením aj v prípade, ak čakáte návštevu. Stačia vám len 2 základné ingrediencie a skvelý čokoládový dezertík máte na svete. Je jednoduchý a veľmi rýchly na prípravu a určite ho zvládnu aj začínajúce kuchárky, respektíve pekárky.

Neviete sa dočkať, až si tento jednoduchý dezert pripravíte? Tak pozrite do skrinky, či v nej máte 2 základné ingrediencie a hor sa do jeho prípravy. Zaručene si na ňom všetci pochutnáte bez rozdielu na vek či pohlavie.

Odporúčame: Recept na orechové guľôčky, ktoré máš hotové do niekoľkých minút

Na nepečený dezert budete potrebovať:

  • 250 g sladkého kondenzovaného mlieka
  • 150 g mliečnej a 150 g horkej čokolády

V prvom rade si čokoládu nakrájame na menšie časti aby sa nám rýchlejšie roztopila. Do hrnca nalejeme kondenzované mlieko, pridáme čokoládu a necháme ju úplne roztopiť. Miešame dovtedy, kým nám nevznikne tekutá sladká čokoládová masa, ktorú následne vylejeme do papierom vystlanej formy. Takto pripravený dezert dáme aspoň na hodinu do chladničky odležať a následne podávame.

Ak budete mať pocit, že táto čokoládová bomba je málo sladká, tak si k nej môžete spraviť horúce ovocie a podávať aj so šľahačkou. Poprípade ho môžete ešte ozvláštniť a upraviť podľa svojej chuti.

Tak, čo? Vyskúšate tento nepečený dezertík alebo je podľa vás až príliš sladký na to, aby ste ho vôbec vyskúšali?

Neprehliadni: RECEPT: Fašírky pečené v rúre: Inak ich pripravovať už nebudeš!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní