Recept: Rebarborovo - marcipánové tartaletky

Recept: Rebarborovo - marcipánové tartaletky
  • 25.05.2017
  • Jarkapecie .sk

    • Zdieľaj:
  • 13
  • 3

Krehké cesto v spojení s ovocím a marcipánom je príjemne osviežujúce a malé tartaletky sú praktické pri servírovaní.

Ak chcete mať tartaletky bledé, tak použite hladkú múku. Na celozrnnej špaldovej verzii ma baví to, že cesto je krásne chrumkavé a má svoju chuť aj bez použitia orieškov. Rebarborovo - marcipánové tartaletky si určite zamilujete!

Na cesto budete potrebovať:

  • 250 g celozrnnej špaldovej múky
  • 150 g studeného masla
  • 100 g trstinového cukru
  • štipku soli
  • 1 celé vajce

Na náplň si pripravte:

  • 125 – 150 g marcipánu
  • 5 ČL citrónovej šťavy
  • 1 PL práškového cukru
  • 6-8 stoniek očistenej rebarbory
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru

Odporúčame prečítať: Recept: Hot dog so slaninkou a pažítkou

Recept: Rebarborovo - marcipánové tartaletky

Zdroj: Shutterstock®

Postup:

Múku zmiešajte so soľou a cukrom a pridajte pokrájané studené maslo. Prstami vyrobte drobenku tak, aby ste maslo zapracovali do múčnej zmesi. Vajce v miske premiešajte vidličkou a pridajte ho k drobenke. Rýchlo spracujte kompaktné cesto. Ak by sa vám stále drobilo, pridajte lyžicu ľadovej vody. Cesto sformujte a zabaľte do fólie. Nechajte ho minimálne 30 minút chladiť. Cesto si môžete pripraviť aj deň skôr, ale pred použitím ho aspoň hodinu vyberte z chladničky, aby povolilo. Takéto cesto sa dá aj zamraziť.

Odporúčame prečítať: Recept: Zdravé karamelovo-čokoládové rezy

Recept: Rebarborovo - marcipánové tartaletky

Zdroj: Shutterstock®

Príprava marcipánu:

Marcipán nakrájajte na kúsky, pridajte citrónovú šťavu a práškový cukor a prstami spracujte do kompaktnej hmoty. Cesto vyberte z chladu. Rozdeľte si ho a do namastených formičiek vtláčajte jednotlivé porcie. Pripravte si všetky tartaletky.

Umytú a očistenú rebarboru šikmo nakrájajte na centimetrové kúsky a posypte v miske trstinovým cukrom. Marcipánovú hmotu si rozdeľte na porcie a na dno každej tartaletky dajte „plátok" z marcipánu, pritlačte ho k cestu. Rozohrejte si rúru na 180° C. Na marcipánovú vrstvu naukladajte rebarboru, zarovnajte a dajte na 30 minút piecť. Odporúčam zmiešať rebarboru s cukrom podľa popisu a nie skôr, pustila by veľa šťavy. Čerstvé tartaletky chutia s vanilkovou zmrzlinou, alebo hutou kyslou smotanou.

Odporúčame prečítať: Recept: Domáce zemiakové lupienky


    • Zdieľaj:
  • 13
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Monika Filípková 25.05.17 15:34

MF
karma
56.00

Celkom ľahký recept, a verím, že je aj veľmi chutný. Rebarboru pestujem, tak vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 25.05.17 16:38

DB
karma
114.00

takéto koláčiky som ešte nepiekla, ale vyzerajú dobre...

  • 0
Odpovedať

Mária Frnová 30.05.17 11:28

MF
karma
106.00

Tartaletky som ešte osobne nerobila, ale už som ich koštovala, výbornééé a s rebarborou určite super kombinácia

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Bolestivý zápal v intímnych partiách: Toto sú príznaky bartolinitídy!
Pre ženy

Bolestivý zápal v intímnych partiách: Toto sú príznaky bartolinitídy!

  • 116
  • 1
  • 21.01.2021
Nutnosť či vymoženosť? Zisti, či je potrebné prať nové oblečenie!
Domácnosť

Nutnosť či vymoženosť? Zisti, či je potrebné prať nové oblečenie!

  • 132
  • 5
  • 08.02.2021
Valentínsky darček na poslednú chvíľu: Vyrob ho jednoducho sama!
Voľný čas

Valentínsky darček na poslednú chvíľu: Vyrob ho jednoducho sama!

  • 38
  • 9
  • 13.02.2021
TOPlist