RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!

RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!

Maliny sú typicky letným ovocím, ktoré je nielen chutné, ale aj nesmierne zdravé. Sú plné antioxidantov, podporujú trávenie, zlepšujú stav pokožky aj funkciu očí a dokonca majú pomerne nízky obsah cukru, čo je ich veľkou výhodou. A možno ste o tom nevedeli, no liečivé vlastnosti majú aj malinové listy. No dnes to bude práve o týchto chutných sýtoružových plodoch a o tom, ako s nimi naložiť.

Nazbierané malinky z vlastnej záhrady si síce môžete hádzať rovno do úst, no neuškodí si z nich pripraviť aj nejaký ten dezert, ktorý dozaista poteší nejeden maškrtný jazýček. My sme si dnes pre vás pripravili recept na dokonalý malinový zákusok so želatínou, ktorý už na prvý pohľad uchváti každú návštevu. Ešte neviete, čo si cez víkend upečiete ku kávičke? Tak v tom prípade neváhajte umyť maliny a vytiahnuť plech zo špajzy. Poďme na to!

Odporúčame: Slnko na tanieri: Tieto 3 jednoduché letné recepty musíš vyskúšať!

koláč s malinami

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Na cesto si pripravíme:

  • 6 vajec
  • 90 g hladkej múky
  • 90 g cukru (obyčajného, trstinového alebo iného)
  • 25 ml oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 čajové lyžičky karobového prášku (prípadne kakaa)

Na plnku si pripravíme:

  • 100 g práškového cukru
  • 500 g jemného tvarohu
  • 150 g masla
  • 1 vanilkový cukor
  • čerstvé maliny

Na želatínu si pripravíme:

  • 2 balíčky malinového pudingu v prášku
  • 7 dcl malinovky
  • 2 až 4 lyžice cukru
malinový dezert

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk

Postup

  • Ako prvé vyšľaháme vajcia s cukrom a do peny zľahka vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva a karobom alebo kakaom. Nakoniec pridáme olej. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť na 180 stupňov. Doba pečenia môže byť okolo 20 až 25 minút.
  • Kým je cesto v rúre, tvaroh vymiešame s práškovým aj vanilkovým cukrom a pridáme aj trochu pustené maslo. Všetko spolu dôkladne premiešame a dáme odstáť do chladničky.
  • Keď je cesto dostatočne vychladnuté, rovnomerne naň navrstvíme tvarohovú plnku a poukladáme celé maliny. Opäť dáme stuhnúť do chladničky.
  • Poslednou vrstvou zákusku je želatína, ktorú však pripravujeme až vtedy, keď je zákusok dostatočne stuhnutý. Uvaríme ju z uvedených ingrediencií, podobne ako puding. To znamená, že malinový puding v prášku zalejeme malinovkou (môže byť akákoľvek minerálna voda s ovocnou príchuťou alebo pokojne aj šťava z kompótu a podobne), podľa chuti osladíme cukrom a na miernom ohni za stále miešania ohrievame až do zhustnutia. Keď začne želatína hustnúť, nalejeme ju na zákusok.
  • Ten dáme po ochladnutí opäť do chladničky aspoň na pár hodín. Ideálne ja však počkať cez noc. Potom môžeme podávať. Dobrú chuť!

Pozri aj: RECEPT: Zdravý krevetový šalát s avokádom a citrusmi

- Galéria
1 z 5
RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín! - KAMzaKRASOU.sk
RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRÁSOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Lucia Šeptáková 30.06.19 06:14

karma
108.00

Tak ten vyzerá fantasticky!Mňam..

  • 0
Odpovedať

Marika Michálková 15.07.19 12:05

MM
karma
107.00

Vyzerá veľmi dobre. Sviežo

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 24.07.19 20:13

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 26.07.19 12:41

JK
karma
100.00

Robievam často dávam aj iné ovocie je skvelý

  • 0
Odpovedať

Alexandra Semanová 29.07.19 13:26

AS
karma
-1.00

Skvelý recept. Určite ho vyskúšam.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní