Recepty plné lásky a zdravia


Iveta Papcunová je vyznávačka zdravého životného štýlu so všetkým, čo k tomu patrí (psychika, pohyb, strava). Zaoberá sa sebapoznávaním, tajomstvom ľudskej psychiky, fungujúcich partnerských vzťahov a láskyplnej výchovy detí. Teraz jej vyšla kniha s príznačným názvom Skvelé recepty pre telo aj dušu.

Jedna z dôležitých oblastí nášho života je podľa nej strava, pretože ako sa vraví - "sme to, čo jeme".


Aj preto napísala knihu Skvelé recepty pre telo aj dušu, ktorá ponúka inšpiráciu práve tohto druhu. Jedlá sú jednoduché na prípravu i suroviny, bez použitia modifikovaných. Použitím alternatívnych obilnín je väčšina z nich prirodzene bezlepková. Spolu s nápojmi sú pripravené podľa piatich elementov.

Odporúčame prečítať:  Odkyslenie – kľúč k celkovej pohode

Skvelé recepty pre telo aj dušu

Dopĺňajú ich zaujímavé citáty, vzorový jedálny lístok podľa ročných období, desatoro telesného, duševného a duchovného zdravia.

 

Najdôležitejšou prísadou všetkých domácich jedál je láska k tým,
pre ktorých ich pripravujete.

Sophia Loren

 

Suroviny máme doma, začíname čarovať. Pre tieto recepty je typická ešte jedna vlastnosť, upozorňuje Iveta Papcunová: ich príprava vyžaduje 7 a pol, 17 a pol, 27 a pol, 117 a pol atď. minúty. Ak by sa vám stalo, že by ste boli šikovnejší, ako my a prípravu zvládli skôr, zostávajúci čas do limitu na prípravu odporúčame využiť na objatie partnera, detí, svokry a kohokoľvek, kto sa v tom momente objaví v kuchyni.

 

V knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu nájdete množstvo prírodných a „láskavých“ receptov. Napríklad:

 

 

Nepečené kokosové guľôčky

 

recept na kokosové guľky

 

 

Suroviny na prípravu:

  • 250 g nesírených hrozienok
  • šťava z jedného citróna
  • pár kvapiek umeoctu špeciál
  • 250 g strúhaného kokosu
  • 1 lyžica Mikawa Mirinu (nemusí byť, môže byť aj rum)

 

 

POSTUP: Hrozienka pomelieme na mäsovom mlynčeku, alebo rozmixujeme. Pridáme do nich umeocot, citrónovú šťavu a zapracujeme kokos. Z hmoty tvarujeme guľôčky, alebo iné tvary, ktoré obalíme v kokose. Do stredu môžeme vložiť nasucho opraženú mandľu, lieskový alebo iný oriešok.

 

 

Množstvo chutných receptov nájdete v novej knihe Skvelé recepty pre telo aj dušu.

 

Odporúčame prečítať:  Spoznajte pravidlá pri intolerancii laktózy

 

 

Skvelé recepty pre telo aj dušu

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Miriama Rusinová 22.09.15 09:06

MR
karma
-1.00

ako darček by určite knižka potešila :)

  • 0
Odpovedať

Patrícia Paškanová 25.09.15 22:49

PP
karma
91.00

krásny článok :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní