Skús recept na domácu zmrzlinu 3x inak: Chutí ako od zmrzlinára!

    • Zdieľaj:
- Recepty na domácu zmrzlinu
2 z 3

Vynikajúca broskyňová zmrzlina

Nič nehovorí leto viac ako čerstvé broskyne. Šťavnaté broskynky hviezdia aj v tejto domácej zmrzline podľa BigBearsWife.com.

Ingrediencie:

  • 500 ml šľahačky (smotany na šľahanie)
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
  • 4 zrelé broskyne (zbavené šupky a nakrájané na kúsky)

Postup prípravy:

  1. Na panvicu si dáme broskyne a varíme ich niekoľko minút na miernom ohni, kým nezmäknú. Necháme ich vychladnúť.
  2. V mise si vyšľaháme šľahačku s vanilkou do tuha a potom pridáme aj kondenzované mlieko. Všetko spolu vyšľaháme mixérom.
  3. Do zmrzliny pridáme vychladnuté broskyne, dobre premiešame a zmrzlinu premiestnime do nádoby vhodnej do mrazničky, ktorá má dobre doliehajúce viečko. 
  4. Zmrzlinu necháme stuhnúť v mrazničke aspoň 8 hodín, ideálne počas noci. 
2 z 3