Vynikajúca broskyňová zmrzlina
Nič nehovorí leto viac ako čerstvé broskyne. Šťavnaté broskynky hviezdia aj v tejto domácej zmrzline podľa BigBearsWife.com.
Ingrediencie:
- 500 ml šľahačky (smotany na šľahanie)
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
- 4 zrelé broskyne (zbavené šupky a nakrájané na kúsky)
Postup prípravy:
- Na panvicu si dáme broskyne a varíme ich niekoľko minút na miernom ohni, kým nezmäknú. Necháme ich vychladnúť.
- V mise si vyšľaháme šľahačku s vanilkou do tuha a potom pridáme aj kondenzované mlieko. Všetko spolu vyšľaháme mixérom.
- Do zmrzliny pridáme vychladnuté broskyne, dobre premiešame a zmrzlinu premiestnime do nádoby vhodnej do mrazničky, ktorá má dobre doliehajúce viečko.
- Zmrzlinu necháme stuhnúť v mrazničke aspoň 8 hodín, ideálne počas noci.