TOP 7 receptov na domáce nanuky: Neodolajú im deti ani dospelí

TOP 7 receptov na domáce nanuky: Neodolajú im deti ani dospelí

Počas leta vyhľadávame také maškrty, ktoré nás dokážu aspoň na pár chvíľ schladiť a príjemne osviežiť. Okrem osviežujúcich zmrzlín si radi pochutnáme aj na nanukoch, ktoré si môžeme sami doma pripraviť. Ako na to? Prinášame vám 7 receptov na domáce nanuky, ktorým sa nedá odolať za žiadnych okolností. Ktorý vyskúšate ako prvý?

Jahodovo-tvarohový nanuk

  • 100 g tvarohu
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 500 g jahôd (čerstvých alebo mrazených)
  • 2 lyžice práškového cukru
  • čokoládu na polevu

Do misky si dáme tvaroh, ktorý vidličkou popučíme a zmiešame s práškovým cukrom. K tvarohu pridáme smotanu a premiešame. V mixéri si rozmixujeme jahody (buď čerstvé alebo mrazené) a pridáme k ním tvarohovo-smotanovú zmes. Všetko spolu vymixujeme, nalejeme do formičiek a dáme zamraziť. Hotové nanuky namočíme do roztopenej čokolády (poprípade ich len pofŕkame alebo tento krok vynecháme) a môžeme si vychutnávať.

Pozri aj: Lahodná zmrzlina semifreddo z mascarpone

domáci kivi nanuk

Zdroj: Shutterstock®

Kivi nanuk

  • 2 čerstvé kivi
  • 150 ml vody
  • 4 lyžice trstinového cukru

Kivi ošúpeme, nakrájame na kúsky a v mixéri vymixujeme dohladka. V pohári si zmiešame vodu s cukrom, ktorý v nej necháme roztopiť (ideálne je teda voliť teplú vodu). Kivi zmes následne zmiešame s cukrovou vodou a naplníme do formičiek. Po zamrazení si vychutnávame osviežujúci vodový nanuk.

Tvarohovo-banánový nanuk

  • 1 banán
  • 100 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 100 g práškového cukru
  • 3 lyžice kakaa (voliteľné)

Ošúpaný banán si roztlačíme vidličkou. Smotanu vyšľaháme v mixéri a v extra miske si zmiešame tvaroh s cukrom. K tvarohovej zmesi postupne pridáme banán a vyšľahanú šľahačku. Zo zmesi si odoberieme 1/3 a zmiešame ju s kakaom. Nanukové formy postupne (na striedačku) naplníme bielou aj hnedou zmesou. Nanuky necháme mraziť aspoň 5 hodín.

Čučoriedkový nanuk s mascarpone

  • 300 g čučoriedok
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 70 g práškového cukru
  • 50 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

150 g čučoriedok nasypeme do hrnca, pridáme kryštálový cukor, podlejeme troškou vody a povaríme. Varíme dovtedy, kým čučoriedky nepopraskajú. Hotovú zmes prepasírujeme cez sitko a necháme vychladnúť.

Mascarpone vyšľaháme so smotanou, práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Zmes rozdelíme na 2 časti a do jednej zamiešame čučoriedkovú zmes, ktorú sme si pripravili na sporáku. Následne do oboch krémov zamiešame zvyšné čučoriedky.

Obe zmesi navrstvíme do formy na nanuky a dáme zamraziť aspoň na 3 hodiny.

Vyskúšaj aj: RECEPT: Zmrzlina z čaju Matcha: Vyrob si ju sama doma!

melónový nanuk

Zdroj: Shutterstock®

Jednoduchý melónový nanuk

  • melón
  • tvaroh (voliteľné)

Najjednoduchší nanuk, aký si môžete pripraviť je práve tento melónový. Poprípade môžete voliť iné ovocie. Melón si nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Rozmixujeme dohladka a nalejeme do pripravených foriem.

Tento nanuk môžete obohatiť aj o smotanu alebo tvaroh. V tom prípade si však najskôr vymixujte ovocie a až potom pridajte tvaroh či smotanu. Aby ste docielili lepšiu chuť, môžete doň pridať aj kokosové lupienky.

Rebarborový nanuk

  • 150 g rebarbory
  • 200 g bieleho jogurtu
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Rebarboru opláchnite a odstráňte z nej šupku a tuhé vlákna. Nakrájajte ju na plátky alebo na kocky a krátko povarte, aby zmäkla.

V miske zmiešajte jogurt, med a citrónovú šťavu. Následne môžete primiešať aj rebarboru alebo ju s touto zmesou môžete do nanukových foriem navrstviť. Hotové nanuky vložte do mrazničky a nechajte mraziť aspoň 3 hodiny.

Kokosový nanuk

  • 350 ml kokosovej smotany (poprípade kokosového mlieka v plechovke)
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 5 lyžíc strúhaného kokosu

Smotanu alebo mlieko si vylejeme do hrnca, pridáme cukor a pomaly zahrievame, kým sa cukor úplne neroztopí. Následne vmiešame strúhaný kokos a zmes nalejeme do pripravených nanukových foriem. Necháme mraziť aspoň 7 hodín.

Ďalšie tipy na domáce nanuky:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

JAN KOMADA 01.06.22 14:05

JK
karma
100.00

Robievam často máme formičky dcérka Rebríčka ich má rada

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní