Vláčne muffiny z tekvice Hokkaido: Voňavé a navyše zdravé!

Vláčne muffiny z tekvice Hokkaido: Voňavé a navyše zdravé!

Tekvica Hokkaido skvelo chutí a dokonca aj lieči. Aj to je dôvod, prečo sme si obľúbili tekvicovú polievku, ktorá je jednoducho famózna. Obsahuje množstvo vitamínov (A, B, C, E, K) a rovnako aj minerálov (draslík, železo, horčík, vlákninu, zinok), no tiež obsahuje aj kyselinu listovú. Kyselina listová je dôležitá pre krvotvorbu a zároveň aj pre tvorbu nových buniek. Na kyseline listovej je zaujímavé aj to, že prispieva k správnemu fungovaniu nášho imunitného systému, pomáha zmierniť únavu i pocit vyčerpania. Dokonca v období tehotenstva podporuje zdravý vývoj nervovej sústavy dieťaťa v tele matky.

A ako túto tekvicu využiť v kuchyni? Samozrejme, skvelá je tekvicová polievka, tekvicové rizoto a rovnako aj tekvicová bábovka. No verte nám, že neodoláte ani muffinom!

Odporúčame: Horúce čokoládové suflé: Delikatesa pre všetkých milovníkov čokolády!

muffiny z tekvice

Zdroj: Shutterstock®

Na tekvicové muffiny si pripravte:

  • ½ nastrúhanej tekvice Hokkaido
  • 1 banán
  • 2 vajíčka
  • 2 šálky ovsenej múky
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 120 g gréckeho jogurtu
  • podľa chuti med, mletý zázvor a škoricu
  • na ozvláštnenie vlašské orechy, hrozienka, kandizované ovocie,...

Zo všetkých uvedených surovín si vymiešame cesto, ktorým budeme plniť košíky na muffiny. Ak máte radi výraznú škoricovú chuť, tak ňou určite šetriť nemusíte. Rovnako to platí aj o zázvore, ktorý muffinom dodá výraznú chuť. Čo sa týka vlašských orechov či hrozienok, tak tie môžete pokojne zamiešať do cesta alebo ich môžete nasypať na vrch muffinov a až tak ich dať upiecť.

Ak používate formu na pečenie muffinov bez použitia papierových alebo silikónových košíkov, tak ju pred naplnením potrite kokosovým olejom alebo maslom. Ľahšie tak muffiny z formy po ich dopečení vyberiete. Muffiny pečieme pri 180 °C približne 30 minút.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

10 komentárov

Katarína Konečná 05.11.20 12:14

KK
karma
105.00

vyzerajú lákavo

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 05.11.20 13:52

JK
karma
100.00

Zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 05.11.20 14:23

DB
karma
117.00

Pekné, žtlučké - treba vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Darina Božiková 05.11.20 14:26

DB
karma
114.00

tekvica hokkaido je vynikajúca zelenina upravená na akýkoľvek spôsoby.najviac mi chutí pečená na plátky, posypaná korením a mierne osolená,

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 06.11.20 06:20

ĽŠ
karma
100.00

...už len pripraviť!

  • 0
Odpovedať

Andi Gubcová 06.11.20 13:17

AG
karma
-1.00

Hokkaido som jedla iba pečené,a raz rizoto.Velmi dobre to vyzerá.

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 08.11.20 19:27

MZ
karma
92.00

milujem hokkaido tekvicu a najbližšie rada skúsim aj tieto mafinky

  • 0
Odpovedať

Lenka Falatová 20.11.20 07:54

LF
karma
-1.00

super tekvic mame teraz kopec, urcite vyskusam

  • 0
Odpovedať

Alžbeta Stanková 01.12.22 10:31

AS
karma
108.00

mám tekvicu doma, dnes vyskúšam tento recept

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 21.01.23 19:44

karma
-1.00

Zatiaľ som ich nejedla no rada vyskúšam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní