Zdravé recepty: Cheesecake s rebarborovo-jahodovým želé

Zdravé recepty: Cheesecake s rebarborovo-jahodovým želé
  • 08.07.2015
  • Janka Pačeková

V poslednej dobe som si zamilovala dezerty do pohárov, parfait, cheesecake-y, trifle...

A to z celkom jednoduchého dôvodu. Sú ľahké, nenáročné na prípravu a veľmi efektné, pokiaľ chcete pohostiť náročných gurmánov, ktorí si potrpia nielen na chuť jedla, ale aj na jeho pútavý vzhľad.

Suroviny


Spodná vrstva

  • ½ – ¾ H vlašské orechy
  • 2 PL kokosový olej
  • 1 ½ PL javorový sirup

Cheesecake vrstva

  • ¾ H kešu
  • 1 PL kokosový olej
  • 1 ½ PL javorový sirup
  • 2 – 3 PL mandľové mlieko
  • 1 PL citrónová šťava
  • štipka soli
  • ½ ks vanilkový lusk

Na vrch

  • 500 g neočistená rebarbora
  • 6 ks veľkých jahôd
  • 1 PL domáci vanilkový cukor
  • 2 PL javorový sirup

Odporúčame vyskúšať aj: Zdravé recepty: Peanut butter cookies

cheesecake

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy: 

1. Deň pred prípravou dezertu si namočíme kešu do vody. Na druhý deň vodu zlejeme. Pozor, namáčame iba kešu, pre tých, ktorí sú zvyknutí na to, že sa namáčajú aj orechy na „krustu“ / korpus, tentokrát orechy nenamáčame.

2. Najprv si pripravíme korpus. Vlašské orechy zmixujeme na jemno, preložíme do misky, pridáme rozpustený kokosový olej a javorový sirup, kto chce môže dosladiť o trochu viac a všetky suroviny spolu vymiešame. Masa by nemala byť riedka, mala by skrátka držať pokope, skrátka, aby bola taká hutnejšia.

Odporúčame vyskúšať aj: Zdravé recepty: Rukolovo-bazalkové pesto s pečenými zemiakmi

cheesecake

Zdroj: Janka Pačeková

3. Masu, ktorá tvorí korpus rovnomerne prerozdelíme do 4 menších sklenených pohárov a utlačíme na dno každého pohára, aby ste nemali nejaké medzere, prázdne miesta, vzduchové bubliny a pod.

4. Pripravíme si kešu vrstvu. Zliate kešu dáme do mixéra, pridáme mandľové mlieko, štipku soli, javorový sirup, vyškrabané vnútro z vanilkového struku, pridáme rozpustený kokosový olej a citrónovú šťavu. Všetko spolu vymixujeme do hladkej hmoty, ktorú budeme vrstviť na spodnú vrstvu. Cheesecake vrstvu rozdeľujeme rovnomerne do 4 sklenených pohárov a rovnako ako pri spodnej vrstve, snažíme sa, aby sme v tejto vrstve nemali nijaké voľné miesto a pod.

Odporúčame vyskúšať aj: Zdravé recepty: Mandľové maslo (homemade)

cheesecake

Zdroj: Janka Pačeková

5. Na záver si pripravíme rebarborovo-jahodové želé na vrch dezertu. Rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Rebarboru dáme do hrnca, podlejeme trochou vody, pridáme lyžicu domáceho vanilkového cukru a dusíme do mäkka. Rebarboru necháme trochu vychladnúť, preložíme do mixéra, pridáme nakrájané jahody a javorový sirup a vymixujeme. Toto „želé“ vrstvíme do pohárov, ak vydá tak celkom doplna. Pohár môžeme ozdobiť lístkami bazalky alebo jahodami. Poháre dáme na nejaký čas do chladničky a krátko pred konzumáciou vyberieme nech nie sú celkom studené. Dobrú chuť vám želám!

Odporúčame vyskúšať aj: Raw cheesecake

Zdrojwww.dontbefakebakesomecake.sk

cheesecake

Zdroj: Janka Pačeková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Martina Zahoranová 09.07.15 14:38

MZ
karma
92.00

vyzerá to božsky aj keď rebarboru som si zatiaľ veľmi neobľúbila možno je načase prehodnotiť svoje postavenie k nej :-)

  • 0
Odpovedať

Erika Špacírová 24.07.15 10:02

karma
93.00

krásne pripravené :)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 29.07.18 14:04

ĽU
karma
100.00

vyzera dobre

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní