Zdravé recepty: Raw cheesecake

Zdravé recepty: Raw cheesecake
  • 19.06.2015
  • Janka Pačeková

Nedajte sa odradiť fotkami, tie mi trochu nevyšli, ale chuť koláča je skvelá. Pokiaľ ste skúsili recept na naše cheesecake parfait alebo len na cheesecake plnku z raňajkového parfait, môžete už tušiť, že aj tento recept bude úžasný! Vyskúšajte, neoľutujete a keď tak, spravte pár pekných fotiek a pokojne nám ich pošlite, budeme len radi! :) Recept je jednoduchý a celkom rýchly a chuť plnky mi neskutočne pripomína sladkú tvarohovú plnku.

Budeme potrebovať: 

Korpus

  • 1 H orechy (vlašské, mandle..)
  • ½ H datle
  • ¼ ČL soľ
  • 1 ČL škorica mletá

Plnka

  • 2 H kešu
  • 2 ČL kokosový olej
  • 2 PL sladidlo (javorový sirup / med / alebo iné sladidlo podľa vašej chuti)
  • ¼ ČL soľ
  • 100 ml mlieko* + podľa potreby
  • 1 PL citrónová šťava
  • 1 ks vanilkový struk

Na vrch

  • čučoriedky alebo iné ovocie podľa vašej chuti

* najlepšie bude domáce mandľové mlieko, pokiaľ chcete mať cheesecake skutočne raw

Odporúčame vyskúšať aj: Kysnutý koláč s posýpkou

raw-cheesecake

Zdroj: Janka Pačeková

Postup prípravy: 

1. Večer pred prípravou si namočíme do vody orechy (mandle alebo vlašské, výber je na vás), kešu a datle. Na druhý deň ráno všetko zlejeme. Do mixéru vložím namočené a zliate orechy spolu s datľami, pridáme štipku soli, mletú škoricu a vymixujeme do hladkej hmoty.
 

2. Zmes preložíme do formy na pečenie, ktorú sme si vyložili papierom na pečenie a uhladíme povrch orechovo-datľovej zmesi.
 

3. Ďalej si vymixujeme zmes, ktorá sa bude vrstviť na „korpus“. V mixéri spolu zmixujeme kešu s kokosovým olejom, sladidlom, pridáme štipku soli, citrónovú šťavu a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. K surovinám pridáme mlieko, môžete postupne, nie naraz všetko. Dolievajte podľa potreby, aby bola vymixovaná zmes hladká a nie riedka! Dajte na to pozor. Nemusíte minúť celé mlieko, môžete pridať viac, ja pridávam väčšinou od oka, tých 100 ml je len orientačných.
 

4. Hladkú kešu zmes navrstvite na „korpus“, zarovnajte povrch zmesi a cheesecake je skoro hotový.
 

5. Cheesecake odložte do chladničky alebo mrazáka, aby stuhol a pri podávaní ozdobte čerstvými čučoriedkami, prípadne iným bobuľovým ovocím, je to na vás, hlavne aby vám chutilo!

* pokiaľ chcete mať cheesecake v troch farebných vrstvách, rozdeľte si plnku z kešu orechov na dve časti. Do jednej pridajte čučoriedky a krátko premixujte, druhú časť plnky nechajte čistú.

Zdroj: dontbefakebakesomecake.sk

Odporúčame vyskúšať aj: Čučoriedkový koláč z kyslého „mlieka“ s orechovou posýpkou


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Erika Špacírová 25.06.15 23:07

karma
93.00

ooo žeby bol práve tento mojím prvým raw koláčikom? :)

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 22.09.15 15:08

MR
karma
-1.00

ešte som neskúšala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní