Pre milovníkov smotanovo-tvarohových dezertov tu máme chutnú vychytávku. Tieto dezerty sa bez ovocia nezaobídu. Výhodou je, že je len na vás aké ovocie si nakombinujete. A tak svetu svete vždy jeden a ten istý dezert chutí inak.
Aby ste si tieto skvelé dezerty mohli z domáceho ovocia pripravovať aj v zime máme pre vás výborný recept na slivkovo-hruškovú omášku. A ak ste túto kombináciu zatiaľ neskúsili, tak už nečakajte, určite vám zachutí :)
Vystačí na: asi 5 pohárov à 350 ml
Doba prípravy: asi 35 minút
Prísady na prípravu:
- 750 g hrušiek olúpaných, zbavených jadrovníkov a nakrájaných na malé kúsky
- 750 g sliviek očistených, odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
- 250 ml 100% pomarančového džúsu šťava z 1 citróna
- 2 kúsky celej škorice
- 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
- 1 balíček Gelfixu Super 3:1 Dr.Oetker
- 350 g cukru
Príprava slivkovo-hruškovej omáčky:
1. Do veľkého hrnca vložíme hrušky a slivky. Pridáme džús, šťavu, škoricu a vanilínový cukor a premiešame. Obsah balíčka Gelfix Super zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
Odprúčame vyskúšať tiež: Zdravý recept: Jablkové pyré s karambolou
2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevarenej omáčky. Ak je po vychladnutí málo tuhá, vmiešame do nej ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Odprúčame vyskúšať : Zdravá maškrta - Kysnutý slivkový koláč s posýpkou
TIPY: Doba trvanlivosti je asi 6 mesiacov. Môžeme podávať vo vrstvách s tvarohovým dezertom.